Ana SayfaSigortaYurt Dışı Seyahat Sigortası Nedir? Zorunlu Mu?

Yurt Dışı Seyahat Sigortası Nedir? Zorunlu Mu?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkelerini kapsayan seyahat sigortası son yıllarda en gündemde olan sigorta çeşitlerinden biri haline gelmiş durumdadır. Özellikle tek bir seyahat sigortasıyla Schengen ülkelerinin tümüne giriş yapabiliyor olmak, bu sigortayı yaptıranların gezi programına da büyük kolaylık sağlamıştır.

Yurt Dışı Seyahat Sigortası Zorunlu!

Tüm bunların dışında, yurt dışına hangi nedenle olursa olsun çıkmak isteyenlerin seyahat sigortası yaptırması zorunludur. Yapılan yeni düzenlemeler ile bu sigorta zorunlu hale getirilmiştir. Yönünü iş, gezi veya tatil gibi nedenlerle ülke sınırlarının dışına çevirenlerin vize alması gerekiyor. Vize alabilmeleri için de bu sigortayı yaptırmış olmaları koşulu aranmaktadır. Aksi halde vize alınması asla söz konusu olmayacağı için seyahate çıkılması da mümkün olmayacaktır.

Yurt Dışı Seyahat Sigortası Nedir?

Ülkemizde seyahat sigortası nedir sorusu bu yasal zorunluluk ile birlikte daha fazla sorulmaya başlandı. Yurt dışına seyahatlerde yolculuğun başladığı anda başlayan ve yurt dışından dönene dek devam eden, yurt dışında iken hastalık ve kaza durumunda size bir teminat sunan bir sigorta türüdür. Hangi ülkeye gitmiş olursanız olun, hastalanmanız ya da bir kaza geçirmeniz durumunda ayakta ya da yatarak tedavi masraflarınızın bir bölümü sigorta firması tarafından karşılanmaktadır. Masrafların ne kadarının şirket tarafından karşılanacağı ise değişkenlik gösterir. Çünkü teminat rakamları farklı olabilmektedir ve bu rakamlar sigorta poliçesinde yazmaktadır. Bunu öğrenmek için sigorta poliçenize bakmanız yeterli olacaktır.

Seyahat Sigortası Fiyatları Neye Göre Değişir?

Bilinmesi gereken hususlardan biri de yurt içi seyahatler için de bu sigortanın yapılabiliyor olduğudur. Bir sigorta kapsamında olarak, güvence altına seyahat etmeniz için mutlaka yurt dışına çıkmanız gerekmiyor. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi yurt içi seyahatlerde yasal olarak bu sigortayı yaptırmanız gerekmemektedir. Bu durumda isteğe bağlı olarak yaptırılan bir sigorta olarak seyahat sigortası fiyatları daha makul düzeye gerilemektedir. Dileyen herkes seyahat sigortasını hem yurtiçini hem de yurt dışını kapsayacak şekilde yaptırabilmektedir. Üstelik böyle bir sigorta poliçesi düzenlendiğinde yurt içinde teminatlar farklı, yurt dışında geçerli olan teminatlar ise daha farklı olabilmektedir. Aynı teminat tutarını gösteren bir sigorta poliçesine imza atma zorunluluğu da yok. Bu ayrıcalıklı seçenekler, her seyahatinden önce sigorta yaptırmak isteyenlerin sayısının gün geçtikçe artmasını da beraberinde getirmiştir.

Sigorta poliçesinde nelerin yazdığı, bir başka deyişle nelerin kapsama alındığına bağlı olarak ödenmesi gereken yurtdışı seyahat sigortası ücretleri de değişecektir. Pek çok kişi sadece hastalık ve kaza durumunda sigorta firmasının devreye girmesini ve masraflarını ödemesini talep etmektedir. Ancak vefat durumunda cenazenin ülkeye getirilmesi, yakınlarına acil mesaj gönderilmesi ve daha pek çok hizmetin ve masrafın da sigorta firması tarafından karşılanmasını talep edenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır. Bu nedenle seyahat sigortası yaptıranların çoğunluğunun aynı taleplerde bulunduğu söylenemez. Talepler hem gidilen ülkeye hem de kişilerin ödeyebileceği prim tutarına bağlı olarak büyük farklar göstermektedir.

Hatta sigorta uzmanları talepler oldukça değiştiğinde çeşitli paketler hazırlayarak müşterilerine sunmayı tercih ederler. Bu paketler kapsam yönünden birbirinden farklıdır. Kişiler örnek poliçeleri okuyarak dilediklerini seçebilir ve imzasını atarak çok kısa bir süre içerisinde seyahat sigortasını yaptırmış olur. Bir anlamda bu yöntemin büyük bir zaman kazancı sağladığını söyleyebiliriz. Özellikle iş nedeniyle acilen seyahate çıkması gerekenler sadece birkaç dakikalarını ayırarak online seyahat sigortası yaptırabilmektedir.

Ülkemizde sigortacılık alanından da internetten maksimum oranda istifade edildiği göz önünde bulundurulduğunda online olarak sigorta yaptırılabiliniyor olunmasına da şaşırmamak gerekiyor. Sadece tek tıkla poliçenizi onaylayabiliyor ve internet üzerinden online olarak poliçenizin çıktısını alarak seyahat hazırlıklarınıza kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Bu arada internet üzerinden nasıl bir sigorta poliçesine ihtiyacınızın olduğunu da hemen öğrenebilirsiniz. Bunun için karşınıza iki seçenek çıkıyor. İlki için biraz zamana ihtiyacınız olacak çünkü online olarak kısa bir araştırma yapmanız gerekecek. Seyahat sigortasında nelerin mutlaka kapsam dahilinde bulunması gerektiği, bunun yanı sıra nelerin sigorta ücretlerini belirgin bir şekilde arttırdığı, sizin gideceğiniz ülkede sağlık ve tedavi ücretlerinin ne kadar olduğu gibi konularda araştırma yapmanız halinde poliçe teminatlarınızı da en doğru şekilde belirleme fırsatını yakalamış olacaksınız. Bir diğer seçeneğiniz daha var. O da bir sigorta uzmanı ile online olarak görüşme yapmaktır. Genellikle çok fazla vakti olmayanlar ve araştırma yapamayanlar tercihini bu seçenekten yana kullanmaktadır. Bu sayede sigorta poliçesi hazırlanırken hata yapmaktan da kurtulmuş olacaksınız.

Sigorta acentelerinin hemen hepsi artık yediden yetmişe herkese danışmanlık hizmeti de vermektedir. Bu firmalar ile dilerseniz internet aracılığı ile dilerseniz telefon görüşmesi ile irtibata geçebiliyor ya da çalışma ofislerini ziyaret edebiliyorsunuz. Amacınız ise kendinize en uygun sigorta poliçesinde nelerin bulunması gerektiği gibi sorularınızı yöneltmek olacak.

Danışmanlık hizmetlerinden sadece seyahat sigortası için değil tüm sigorta türleri için istifade etmenizi mutlaka önerilir. Çünkü bu sayede gözden kaçırılan hiçbir detay olmayacağı için siz de gönül rahatlığı ile sizin için hazırlanmış olan poliçenin altına imzanızı atabileceksiniz. Üstelik ülkemizde sigortacılık alanında aktif olan yüzlerce firmanın danışmanlık hizmetlerini hiçbir ücret talep etmeden sunmaya başladıklarını da bilmenizi isteriz. Bu firmalar arasından güvenilir bir tanesini seçerek hem danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilir hem de sizin için bir poliçe hazırlayarak işleme almaları talebinde bulunabilirsiniz. Sigorta uzmanları ile yapacağınız kısa bir görüşmenin tamamen sizin lehinize sonuçlar doğuracağını sakın unutmayın.

Bir defa yaptırdığınız seyahat sigortası ile Schengen ülkelerinin tümüne giriş yapabilirsiniz. Her ülke için mutlaka ayrı bir seyahat sigortası yaptırmanız gerekmiyor. Ancak aynı sigorta poliçesi ile çok sayıda ülke gezmeniz de maalesef mümkün değildir. Mutlaka bir defa ülkenize giriş yapmanız ve sanal sayacı sıfırlamanız gerekmektedir. Ardından şayet poliçenizin süresi dolmamış ise yeniden yurt dışına seyahat edebilirsiniz. Ancak sigorta poliçenizin okunaklı bir kopyasını yanınızda bulundurmayı kesinlikle ihmale etmeyin. Çünkü seyahatinizin herhangi bir yerinde yetkililer sizden poliçenizi göstermenizi isteyebilirler. Bu durumda vize alabilmeniz ve seyahat planlarınıza kaldığınız yerden devam edebilmeniz için mutlaka poliçenizin yanınızda bulunması gerekmektedir.

Sigorta poliçenizin teminat tutarlarında değişiklik yapmak ya da kapsamını genişletmek veya daraltmak isterseniz poliçe sürenizin sona ermesini beklemeniz gerekmektedir. Poliçenizin süresi sona erdiğinde yenileme işlemi yapılmadan önce sigorta firmanıza bu taleplerinizi iletebilir ve yeni poliçenizin size çok daha uygun olmasını sağlayabilirsiniz. Firmanızın yetkililerinden bu konu hakkında daha detaylı bilgiler edinmenizde fayda olacaktır.

Seyahat sigortaları aslında kapsamı en kolay anlaşılabilen sigorta çeşitleri gibi görünse de detaya inildikçe sigorta sahipleri için daha karmaşık bir hal alabilmektedir. Örneğin poliçenin mutlaka detaylı bir şekilde hazırlanması gerektiği çok sayıda kişi tarafından maalesef bilinmemektedir. Poliçede yazmayan hiçbir madde için sigorta firmanızdan tazminat talep edemez, masraflarınızı ödemelerini isteyemezsiniz. Mutlaka poliçenizde açık ve anlaşılır bir şekilde tüm kapsamın yazılı olması gereklidir. Sigorta poliçelerinin genel şartlar bölümünde genellikle aynı bilgiler yer alır. Ancak bu durum genel şartlar bölümünü okumanızın gereksiz olduğu anlamına gelmez. Elbette poliçenizin hem genel şartlar hem de özel şartlar bölümünü dikkatle gözden geçirmeli, eksik olan maddelerin poliçenize mutlaka eklenmesini sağlamalısınız.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.