Ana SayfaSigortaKasko ile İlgili Bilmeniz Gerekenler!

Kasko ile İlgili Bilmeniz Gerekenler!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kasko Nedir?

Kasko, trafik sigortasının aksine kişisel isteğe göre yapılan bir sigorta türü. Fakat aslında kasko sigortası da trafik sigortası kadar önemli. Herhangi bir hasar durumunda karşı tarafta oluşan maddi ve bedeni hasar zorunlu trafik sigortası tarafından karşılanırken, kaskonuz olmaması durumunda sizin tarafınızda oluşan hasar bedelinden siz sorumlu olursunuz.

Kasko Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kasko alırken doğru bir değerlendirme yaparak sizin için en avantajlı olacak kaskoyu seçebilirsiniz. Sitemiz üzerinden sadece 3 dakikada kasko sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Kasko sigortası poliçesi alırken dikkat etmeniz gereken ilk nokta poliçenin teminat kapsamı. Dört farklı kasko türünden hangisini almak istediğinize karar verdikten sonra size sunulan poliçedeki teminatları inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kasko alırken kasko fiyatları ile değerlendirme yapmak yapılan en büyük yanlışlardan. Kasko seçenekleri arasından ne en pahalı olanı ne de en ucuz olanı en iyisidir. Kaskonuzu seçerken kasko poliçenizin anlaşmalı servis ağının genişliği ve anlaşmalı kredi kartlarına olan taksit seçeneği değerlendirme kriterleri arasında olmalıdır. Önceki araç kaskonuzdan sahip olduğunuz hasarsızlık indiriminiz varsa mutlaka yeni poliçeye uygulanmış olmalıdır.

Kasko İptali Nasıl Yapılır?

Kasko iptali çeşitli durumlarda yapılabilmekte fakat belirtmeliyiz ki yeni bir kasko almaksızın yapacağınız kasko iptali sizin açınızdan oldukça dezavantajlı bir durum. Küçük primler ödeyerek satın alacağınız araç kasko sigortası, olası hasar durumlarında sizi yüklü masraflardan kurtarır.

Aracınızı satmak istediğinizde, kasko yeni araç sahibine devredilemeyeceğinden dolayı kaskonuz otomatik olarak iptal edilir. Kasko poliçenizi aldığınız yeni araca devretmek isterseniz de kasko poliçeniz iptal edilir ve yeni araç için yeni poliçe hazırlanır. İki kasko poliçesi arasında ücret farkı oluştuysa bu ücret sigortalı tarafından tamamlanır. Kaskolu aracınızı satıp yerine yeni bir araç almazsanız, kaskonuzun kalan günlerine göre prim hesabı yapılır ve kalan günlerin ücreti size ödenir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.