Ana SayfaSigortaKaza Tespit Tutanağına Nasıl İtiraz Edilir?

Kaza Tespit Tutanağına Nasıl İtiraz Edilir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kasko sigortası veya trafik sigortası gibi araç sigortalarının teminat kapsamına giren trafik kazalarının gerçekleşmesi halinde, tarafların haklarını güvenceye alması için bir dizi işlem yapılması gereklidir.

Trafik kazasından sonra yapılması gerekenler arasında en önemli işlem olan kaza tespit tutanağı ile kazalardan sonra taraflar, kaza nedenleri üzerinde anlaşmaya vararak trafikte zaman kaybetmekten kaçınarak söz konusu kazanın bilgilerini sigorta şirketlerine iletiyorlar. Üstelik mobil kaza tespit tutanağı araçları ile bu süreç artık çok daha pratik olarak gerçekleşiyor.

Kaza tespit tutanağı tarafların anlaşmasının resmi bir belgesi olsa da bazı durumlarda bu anlaşma mümkün olmayabiliyor ve trafik polisini çağırmak gerekebiliyor.

Kaza tespit tutanağına itiraz etmek, kaza sırasında olduğu kadar kaza sonrasında da mümkündür. Herhangi bir aceleye getirilmiş işlem nedeniyle bazı ayrıntıları gözden kaçıran sürücüler, kazadan sonra kaza tespit tutanağına itiraz edebilirler.

Kaza Tespit Tutanağına Nasıl İtiraz Edilir?

Kaza tespit tutanağına itiraz işlemleri için bir dilekçe doldurmak gerekiyor. Yani kaza tespit tutanağında yetkili mercii, Sigorta Birliği Merkezi ve bu kurumun web sitesinden bir form doldurmak şart.

Kaza kusur oranları ile ilgili yaygın bir yanlış anlaşılma, kaza tespit tutanaklarının bu oranları gösteriyor sanılmasıdır. Oysa kusur oranları sigorta şirketleri tarafından belirlenir ve sigorta şirketleri bu oranlarda anlaşırsa, hatasız tarafın hasarı sigorta şirketi tarafından ödenir. Şirketler 3 iş günü içerisinde anlaşma sağlamazsa, karar Sigorta Komisyonu’na gider. Şirketler karara itiraz etse bile komisyonun itirazı reddetmesi durumunda hatalı taraf belirlenmiş olur.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.