Ana SayfaSigortaTrafik Sigortası Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz!

Trafik Sigortası Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Trafik Sigortası Nedir?

Trafik sigortası, her çeşit motorlu aracın yaptırmaya mecbur olduğu trafik kanunu ile düzenlenmiş olan zorunlu bir sigorta türüdür. Araç kaza yaptığında oluşan hasarla ilgili sigortayı yaptıran kişinin para ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldıran bir sistemdir.

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Zorunlu trafik sigortası, araç sahiplerinin her sene belirlenen sigorta limitleri içerisinde, diğer tarafın ve üçüncü kişilerin hem maddi hem de bedeni oluşabilecek hasarlarının ödenmesini sağlayan bir sigorta sistemidir. Zorunlu olması nedeniyle, karşı tarafta ve üçüncü kişilerde oluşan hasarları maddi anlamda karşılaması açısından önemli bir sigortadır. Bunun sayesinde, araçlarda ve kişilerde oluşan hasarlar güvence altına alınmış olur. Bu sigorta ile ölüm durumu da dahil her türlü hasar kapsama alınmıştır. Bunun yanı sıra, avukatlık ve mahkeme masrafları da bu tazminat tutarına dahil edilmiştir. Trafik sigortası yaptırmak zorunlu olduğundan, bunu yaptırmayan araçların trafiğe çıkmaları kanunen yasaklanmıştır. Buna rağmen trafiğe çıkan araçlar tespit edildiğinde trafik ekiplerince bağlanmakta ve otoparka çekilmektedir. Aracın tekrara trafiğe çıkabilmesi için sigortanın yapılması ve diğer masrafların da ödenmesi gerekmektedir.

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları Neye Göre Değişir?

Zorunlu trafik sigortası fiyatları araçların belli başlı bazı özelliklerine göre tespit edilmekte ve uygulanmaktadır. Sigorta şirketleri, trafik sigortası hesaplama konularında sizlere yardımcı olacaktır. Trafikte rahatlıkla araç kullanabilmeniz için zorunlu trafik sigortanızı yaptırmanız hem sizin hem de diğer kişilerin maddi ve bedeni hasarlarındaki masrafları güvence altına almanızı sağlayacaktır. Süresi dolan poliçelerinizi de hemen yenilemeniz oldukça önemlidir.

Trafik Sigortası Yaptırmayan Araçlar

Trafik sigortası zorunlu sigorta kapsamındadır ve kişinin bu sigortayı yaptırmış mali bir sorumluluktur. Bu sigortayı yaptırmayan araç sahiplerine ise çeşitli cezalar uygulanmaktadır. Şimdi gelin bu cezalar neler bir göz atalım.

Trafik sigortası yaptırmayan araç sahipleri;

  • Aracınızın trafik sigortasını yaptırmadıysanız trafikte yakalandığınız vakit aracınız trafikten men edilir e bağlanır.
  • Bağlanan araç ceza otoparkına götürülür.
  • Araç sahibine para cezası kesilir.
  • Bu ceza ödemesi yapılana kadar da araç sahiplerinin araçları bu otoparkta kalır.
  • Otoparkta kaldığı gün sayısı kadar otopark cezası ödenir.

Trafik sigortası kişilerin yaptırması gereken bir sigorta olduğu için cezası da oldukça yüksektir. Bunda sebep ise cezanın yaptırım gücünün yüksek olmasıdır.

Trafikte yaşanan kazalarda karşı tarafın hasarını ödeyen trafik sigortasında siz kendi aracınızın da hasarının ödenmesini istiyorsanız bunun için kasko sigortanızı da yaptırabilirsiniz. Kasko sigortası araç sahiplerinin keyfi olarak yapabilecekleri bir sigortadır. Herhangi bir zorlama içermez ancak yapılması tam güvenlik için önemlidir.

Kasko Sigortası Nedir?

Kasko kendi aracınızı güvence altına alacağınız can ve mal kayıplarında hasar tazminatı alacağınız bir sigorta türüdür. İsteğe bağlı yaptırılır.

Trafik Sigortasında Fiyatlar Nelerdir?

Trafik sigortasında aracın modeli cinsi fiyatta belirleyicidir. İnternetin kolaylığında faydalanarak trafik sigortası ile ilgili fiyat teklifi alabilir online trafik sigortası fiyatlarını sorgulayabilirsiniz.

Trafik Sigortası Tazminatı Nedir?

Trafik sigortası teminatı kapsamında yer alan kaza durumlarında kazanın yol açtığı hasarın büyüklüğüne göre tazminat ödemesi yapılır. Küçük kazalarda ödenen tazminatlar daha azken ucunda ölüm olan kazalarda ödenen limitler çok daha fazladır.

Tam anlamı ile kişilerin trafik güvencesi niteliğinde olan ve onları yaşanan kazalara karşı mağdur etmemek için sistemleştirilen trafik sigortanızı sizde geç olmadan yaptırın ve olası kaza ihtimallerinde maddi kayıplarınızı azaltın. Unutmayın! Kaza geliyorum demez. Tedbir almak sorumluluk gerektirir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.