Ana SayfaKariyerBankacılık ve Finans ile Bankacılık ve Sigortacılık Arasındaki Farklar

Bankacılık ve Finans ile Bankacılık ve Sigortacılık Arasındaki Farklar

Üniversite sınavlarından sonra belki de en zor kısım sınavdan alınan puanla tercih edilebilecek bölümler hakkında bilgi edinmektir. Çokça merak edilen bölümlerden ikisi Bankacılık ve Finans ile Bankacılık ve Sigortacılık bölümleridir.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Üniversite sınavlarından sonra belki de en zor kısım sınavdan alınan puanla tercih edilebilecek bölümler hakkında bilgi edinmektir. Çokça merak edilen bölümlerden ikisi Bankacılık ve Finans ile Bankacılık ve Sigortacılık bölümleridir. Bu iki bölüm arasındaki farkların neler olduğu özellikle üniversite sınavına girecek veya girmiş ve tercih yapacak olanlar tarafından araştırılır. Bu yazımızda Bankacılık ve Finans Bölümü ve Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü arasındaki farkları sizler için araştırdık.

Bankacılık ve Finans ile Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Dersleri Arasındaki Farklar 

Bankacılık ve Finans ile Bankacılık ve Sigortacılık bölümlerinde ortak olarak Ekonomi, Temel Bankacılık, Genel Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Temel hukuk, Pazarlama gibi dersler görülür. Bunlarda farklı olarak Bankacılık ve Sigortacılık bölümünde Sigortacılığa Giriş, Sigorta İşletmeciliği gibi derslerle mesleki yeterlilik sağlanır. Bankacılık ve Finans bölümünde diğer bölüğünden farklı olarak görülen dersler ise Bankacılığa Giriş, Bankacılıkta Pazarlama, Genel Muhasebe, Banka Muhasebesi, İktisat, İstatistik, Ticaret Hukuku gibi derslerdir. Bankacılık ve Finans Bölümü‘nde ayrıca bilgisayarlı banka muhasebe uygulamaları da öğretilir.

Bankalarda Staj Yapma İmkanı Var mı?

Bankacılık ve Finans ile Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri üniversitelerin hem 2 yıllık ön lisans, hem de 4 yıllık lisans bölümleri arasındadır. Bu bölümleri tercih edenler bir yandan okullarına devam ederken, bir yandan bankaların zorunlu staj programlarından yararlanarak staj yapma imkanı bulurlar. Ancak bankalar stajyer öğrenci alımlarında şubelerde görevlendirecekleri personellerin Bankacılık ve Finans Bölümü ve İktisat Bölümü öğrencisi olmasını tercih ederler. Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri ise ağırlıklı olarak sigorta şirketlerinde staj yapabilirler. Bankalarda çalışmak isteyen bu bölüm öğrencileri genellikle sigorta ürünleri satışı için işe alınırlar.

Bankalarda Hangi Pozisyondan İşe Girebilirler?

Öncelikle Bankacılık ve Finans bölümlerinde okuyanlar bankacılık mevzuatları, temel bankacılık işlemleri gibi konularda bilgi sahibi olduklarından bankalarda iş bulabilirler. Bu bölüm mezunları matematik ve ekonomi konularına da hakim olmaları sebebiyle pek çok kurum ve kuruluşun finans departmanında ve finans şirketlerinde çalışma imkanı bulurlar. Banka gişe personeli alımlarında adaylarda aranan özellikler arasında bu bölümlerden mezun olunması gerektiği bildirilir. Sigorta ürünleri satışı için işe alınacak personellerde ise Bankacılık ve Sigortacılık bölümü mezuniyeti şartı aranır.

Bankacılıkta Yükselme Şansı Var mıdır?

Bu iki bölümden yeni mezunların bankaların çağrı merkezlerinde, telefonda satış birimlerinde ve şubelerde gişe elemanı olarak iş bulma imkanları vardır. Bankacılık ve Finans Bölümü mezunlarının; Bankacılık ve Sigortacılık mezunlarına göre bankacılık mesleğinde yükselme şansları daha fazladır. Bunun nedeni Bankacılık ve Sigortacılık mezunlarının sigortacılık ürünleri konusundaki uzmanlıklarının olması, finans ile ilgili konularda çalışmak için mezuniyetten sonra kendilerini geliştirmeleri gerektiğidir. Bir bankada işe alınan Bankacılık ve Finans mezunu kişi bankacılık ürünleri hakkında bilgi sahibi olduğundan gişe yetkilisi olarak çalışabilir. Bankacılık ve Sigortacılık mezunu kişilerin yetkinlik alanı daha çok sigorta ürünleri olduğundan bu ürünlerin telefonda satışı, sahada aktif satışı gibi görevlerde bulunabilirler.

Bankalar Haricinde Nereler İş Başvurusu Yapabilirler?

Bankacılık ve Finans bölümünden mezun olanlar banklar haricinde kamuda ya da özel şirketlerde muhasebe departmanlarına da iş başvurusu yapabilir, bu alanda ilerleyebilirler. Bankacılık ve Sigortacılık bölümü mezunu olanlarında sigorta şirketlerine iş başvurusu yaparak günümüzün mesleklerinden biri olan sigortacılık mesleğinde ilerleme imkanı vardır. Her iki bölüm mezunlarının iş kolları oldukça geniştir. Günümüzün ve geleceğin meslekleri arasında sayılan Bankacılık, Finans ve Sigortacılık meslekleri üniversitelerin en çok tercih edilen bölümlerindendir.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.