Ana SayfaBankacılıkKredi Masrafları Nasıl Geri Alınır?

Kredi Masrafları Nasıl Geri Alınır?

Kredi kullandınız ve banka sizden masraf tahsil etti. Kredi masraflarını nasıl geri alacağınızı mı merak ediyorsunuz? İşte tüm detayları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüzde birçok kanun artık tüketicinin lehine işleyerek, tüketicinin mağduriyetini gidermeye yönelik önlemler almaktadır. Son yıllarda artan kredi talepleri ve tüketicinin borçlarını ödemekte yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bazı düzenlemelere gidilmiştir. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu’nun yürürlüğe girmesi ile kredi masraflarını tahsil alabilmek mümkün bir hale gelmiştir. Kredi masrafları nasıl geri alınır? Diye kara kara düşünmeye ara verebilirsiniz. Bu yazımız sizin için. Bu konuda birçok tüketici çeşitli kanallarla sorularına yanıt bulmaya çalışmaktadır.

En Çok Merak Edilen: Kredi Masrafları Nasıl Geri Alınır?

Kredi çekerken ve kullanırken bankaya ödediğimiz tüm masraflar, dosya masrafı adı altında bizden tahsil edilmektedir. Bu masraflar genel olarak karşılığında hangi hizmeti aldığımızı bilmeden ödediğimiz tutarlardır. Bu bağlamda, hayat sigortası, ipotek ücretleri, ekspertiz ücretleri ve erken kapatma ücretleri gibi masraflar dosya masrafına dahil edilmezler. Bu masrafların iadesi mümkün değildir.

Çektiğiniz kredinin dosya masrafının olduğundan eminseniz, yapmanız gereken şey bunları belgelendirmek olacaktır. Dosya masraflarının belgesini sizlere banka tarafından verilen dekontlar ile belgelendirmeniz mümkündür. Dekontunuz yok ise de bankadan dekontunuzu isteyebilirsiniz.

Kimi bankalar bu dekontlar için ücret talep edebilmektedir ancak alacağınız dosya masrafı için bu ücreti vermekten geri durmayın. Dosya masraflarının belgelendirilmesi sağlanmadan iade almanız mümkün değildir. Hukuki işlemleriniz için delile ihtiyacınız vardır. Bu belgeler, fotokopi veya ekran görüntüsü dahi olabilmektedir

Dosya masraflarınızı tahsil ederken, 2000 TL‘nin altındaki başvurularınız için İlçe Hakem Heyeti‘ne başvurmanız gerekmektedir. Kendiniz bireysel olarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Eğer masraflarınız 2000 TL altında ise ilçe hakem heyetlerine, bu tutar 3000 TL‘nin altında ise de il hakem heyetlerine başvurunuzu yapmalısınız. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise, kredi sözleşmenizi iyi okumanızdır. Eğer sözleşmenizde kredi masrafına dair bir madde yok ise o zaman masraf isteme ve tahsil etme konusunda büyük bir avantajınız bulunmaktadır.

Sözleşmenizi krediyi çektiğiniz bankadan isteyin. Bankanın bunu size vermemesi gibi bir durum da söz konusu olamaz. Banka size bu sözleşmeyi vermek zorunda. Bankaya faks ve dilekçe ya da mail yoluyla başvurabilir ve masraflarınızın ödenmesini talep edebilirsiniz. Bizzat mahkeme veya avukat yoluyla da başvurabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.