Ana SayfaKariyerBanka Sınavından Kaç Puan Almalısınız?

Banka Sınavından Kaç Puan Almalısınız?

Günümüzün revaçta mesleklerinden olan bankacılık mesleğinin tercih edilmesinin sebepleri kariyer yolunun açık olması ve kazançların tatmin edici olmasıdır.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık üniversite bölümlerinden mezun olanların iş hayatındaki ilk hedefleri bir bankada işe girmektir. Peki banka sınavından kaç puan almalısınız? Günümüzün revaçta mesleklerinden olan bankacılık mesleğinin tercih edilmesinin sebepleri kariyer yolunun açık olması ve kazançların tatmin edici olmasıdır.

Bankalar Hangi Pozisyonlara Daha Çok Personel Alımı Yapar?

Bankacılık sektöründe yer almak isteyenlerin merak ettiği sorulardan biri bankacı olabilmek için en az kaç puan almaları gerektiğidir. Bankalar tarafından yılın belirli dönemlerinde çeşitli pozisyonlar için personel alımları gerçekleştirilir. Bankalarda en çok personel alımı yapılan pozisyonlar;

  • Gişe memuru,
  • Satış temsilcisi,
  • Müşteri danışmanı,
  • Uzman ve Uzman Yardımcılığı,
  • Servis Yetkilisi,
  • Müfettiş ve Müfettiş Yardımcılığı,
  • Şube Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü gibi pozisyonlarıdır.

Bankalar Hangi Dönemlerde Sınav Düzenlerler?

Banka sınavları gerçekleştirilecek olan istihdama göre ayarlanarak, genellikle ocak – şubat ve haziran – temmuz aylarında duyurulur ve bu dönemlerin sonunda yapılır. Bankaların kendi bünyesinde düzenledikleri sınavlarla açık pozisyonlar için en uygun kişileri seçerler. Banka sınavlarına katılarak alt pozisyonlardan işe girmek, sonrasında alınacak eğitimler ve sağlanacak kişisel gelişimle kurum içinde yükselmek de mümkündür.

Kamu bankaları personel alımları sırasında KPSS’ye katılmış olma şartı ararlar ve hangi pozisyon için; hangi puan türünden en az kaç puan alınması gerektiğini de bildirirler. Özel bankalar genellikle personel alımı sınavlarını kendileri hazırlarlar.

Banka Sınavından Kaç Puan Almalısınız?

Bankalar tarafından düzenlenen sınavlar yazılı, sözlü ve uygulamaları sınavlar olarak çeşitlenir.

  • Yazılı sınavlarda sınava katılan adayların mesleki bilgileri ve yeterlilikleri ölçülür.
  • Sözlü sınavlarda adaylar kişisel olarak tanınmaya, açık pozisyon için sahip olduğu özelliklerin uygun olup olmadığı anlaşılmaya çalışılır.
  • Bankaların uygulamalı sınavlarında ise personel alımına konu olan pozisyona dair bazı işlemlerdeki yetkinlikler ve bilgiler test edilir.

Adaylar yazılı banka sınavlarında gösterdikleri başarıya göre sözlü ve uygulamalı sınavlara davet edilirler. Banka yazılı sınavlarında genel olarak en az 70 puan alınması gerekir. KPSS şartı ile personel alımı yapan kamu bankaları da ilgili puan türünden en az 70 puan alınmış olmasını ister. Bazı bankacılık pozisyonlarında istenen bu puanlar en az 80’e kadar yükselebilir. Adayların sınavlarda belirtilen baraj puanını değil, alabilecekleri en yüksek puanı almak için gayret etmeleri sınava katılan diğer adayların önüne geçmeleri ve şanslarının yükselmesi açısından önemlidir.

Banka sınavından kaç puan almak gerekir sorusu için en doğru cevabı verebilmek için yabancı dil konusuna da dikkat etmek gerekir. Gelin, yabancı dil sınavları hakkında bankaların beklentilerine yakından gözatalım.

Bankalar Yabancı Dil Sınavından Kaç Puan Alınmasını İster?

Bazı kamu bankaları personel alımlarında KPSS şartının yanı sıra YDS yani Yabancı Dil Sınavı şartı da arar. ÖSYM tarafından düzenlenen bu sınavla katılımcıların yabancı dil yeterlilikleri ölçülerek değerlendirilir. Banka sınavından kaç puan almalısınız sorusuna doğru yanıtı ararken, bankaların işe alacakları personellerin YDS sınavından istenen yabancı dil sınav türünden en az 50 puan almasını istediklerini gözardı etmemek gerekir. Ancak pozisyonların seviyeleri yükseldikçe YDS de dahil olmak üzere girilen bütün sınavlarda alınması gereken puan da yükselir.

Banka Sınavları Nasıl Takip Edilir?

Banka sınavları departmanlara göre farklı dönemlerde yayınlanabiliyor. Bazı bankalar yılın belirli dönemlerinde sınav yayınlarken, bazı bankalar ihtiyaçlarına göre farklı periyotlarda sınav düzenleyebiliyorlar.

Banka sınavından kaç puan almalısınız araştırmasını yapan kişiler, genellikle sınavla girilen departmanlar hakkında bilgi toplamaya çalışırlar. Genellikle müfettişlik ve müfettişlik yardımcılığı gibi alanlarda tüm bankalar sınav düzenlerken, kamu bankaları neredeyse her departmanı için sınav ve banka mülakatı düzenleyebilir.

Sizin için hazırladığımız bu içerikte banka sınavından kaç puan alınması gerekir konusunu daha önce mülakatlara girmiş, bankalar tarafından işe alım süreçlerine tanık olmuş ya da bankaların insan kaynakları departmanlarında görev almış kişilerden edindiğimiz bilgilere göre düzenlemekteyiz.

Günümüzde banka sınavlarını takip etmek için oldukça geniş bir iletişim ağı kurmak gerekli hale gelmiş durumda. Birçok özel banka kendi bünyesinde kariyer departmanlarına özel internet siteleri oluşturmuşken, bazı bankalar herkes tarafından takip edilen insan kaynakları ve kariyet platformlarını düzenli bir şekilde kullanmaktadır.

Bankaciyim.net 2023 yılı itibariyle tüm bankalar tarafından yayınlanan banka iş ilanlarını yakından takip edip, günlük olarak sizinle buluşturmaktadır. İnternet sitemizi kısayollarınıza ekleyerek güncel banka sınavları ve banka alım mülakatları hakkında kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bankaciyim.net’i Instagram’da takip edin: https://instagram.com/bankaciyim

Bankaciyim.net’i Facebook’ta takip edin: https://www.facebook.com/bankaciyimnet

Bankaciyim.net’i Twitter’da takip edin: https://twitter.com/bankaciyim

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.