Ana SayfaKariyerÖzgüven Nasıl Kazanılır?

Özgüven Nasıl Kazanılır?

Özgüven Nasıl Kazanılır? Özgüven Sahibi Olmanın Yolları! Kendimize Güvenmek Neden Bu Kadar Önemli! Detaylar için…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Özgüven Sahibi Olmanın Yolları

Özgüven çok hoş ve açıklayıcı bir Türkçe sözcüktür. Kendinize güvenmek, muktedir olmak olarak açıklanabilir bu durum ama tanımdan daha önemli bir şey vardır ki o da özgüvenin herkeste olması gerektiği konusudur.

Kendimize Güvenmek Neden Bu Kadar Önemli?

Kendimize Güvenmek Neden Bu Kadar Önemli?
Kendimize Güvenmek Neden Bu Kadar Önemli?

Özgüven, başarılı olmak adına yapılan her davranışın mihenk taşıdır. Eğer kendinize güveniniz yoksa başarılı olamazsınız, sadece başarılı olduğunuzu zanneder, avunursunuz. Bu bakımdan özgüven bir duygudan ziyade bir kişilik olmalıdır.

Kişilik Olarak Özgüven

Kişilik Olarak Özgüven
Kişilik Olarak Özgüven

Özgüven, bir kazanımdır ama bu kazanım küçük yaşta elde edilmeli ve en önemlisi bu kazanım kişilikle yoğrulmalı yani içselleştirilmeli. Bunun içinde özgüven, çocukken aşılanmalı, çocukken bilinmeli.

Korkular

Korkular
Korkular

Kendinize güvenmek, korkularınızı da yenmenizi sağlar çünkü korku denen şeyin, sadece beyinde boşa yer kaplayan saçma saplantılar olduğunu kabul edersiniz. Korkularınızın üzerine gitmenin korkularını azaltarak yok ettiğini fark eder ve bu farkındalık ile yeni korkular edinmezsiniz.

İş Hayatında Koşulsuz Başarı

İş Hayatında Koşulsuz Başarı
İş Hayatında Koşulsuz Başarı

Özgüvenli olmak iş hayatında size ciddi başarılar getirilir çünkü siz yapabileceklerinizin farkındasınız. Sizi zorlayacak olan şeylerin ya da kolaylıkla yapabileceklerinizin ne olduğunun bilincindesinizdir. Bu bakımdan size gelecek olan işleri seçebilir ve bu şekilde çalışabilirsiniz. Elbette böyle bir düzen de sizi mutlak başarıya götürecektir.

Özgüven Azalabilir Artabilir

Özgüven Nasıl Kazanılır? - Bankacıyım
Özgüven Azalabilir Artabilir

Özgüveniniz, azabilir ya da artabilir bu çok doğal bir süreçtir. Ama şunu da bildirmek gerekir ki fazla özgüven asla iyi bir şey değildir. Kendinize aşırı derecede güvenmek, sizi ciddi hatalara sürükler. Kendinizi dev aynasında görmek kendinizi geliştirmenizi engeller çünkü kendinizde eksik göremez dolayısıyla bu eksikleri gideremezsiniz. Özgüveni arttırmak demek, bir balon şişirmek değildir. Kendini geliştirmek ve bu ölçüde özgüvenin sınırlarını belirmek oldukça ince ama önemli bir noktadır.

Kendinizi Sorgulayın

Sizi bir başkası sorgulamadan siz kendinizi sorgulayın, kendi cezanızı verin. Mutlaka ama mutlaka gün içinde neler yaptığınızı sorgulayın hatta bunları kağıda dökün. Bu şekilde bir davranış sizin eleştirel gücünüzü etkilediği gibi eleştiriye katlanma katsayınızı da yükseltecektir. Unutmayın ki eleştiri almadan ya da eleştiriye açık olmadan özgüveniniz gelişmez, dolayısıyla siz de gelişemezsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.