Ana SayfaKariyerVerimliliğinize Nasıl Neşe Katarsınız?

Verimliliğinize Nasıl Neşe Katarsınız?

Verimliliğinize Nasıl Neşe Katarsınız? Verimliliğinize Neşe Katmanın Yolları! Durmaktan Korkuyor Musunuz? Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hayatınızda verimli olmanızı gerektirecek çeşitli yollar vardır ve bu alanlar yalnız bırakılmalıdır. Hayatınızda neşe kattığınız ve eğlenmeye ayırdığınız alanlarda verimli olmamayı düşünün.

Verimliliğinize Neşe Katmanın Yolları

İnsan bir şeyler yapmak istediğinde sık sık zaman problemiyle karşılaşmaktadır. Örneğin tatil yapmaya karar verebilir ancak iş takvimi o kadar yoğundur ki kendisine kalan vakit sınırlıdır. Bir proje üzerinde aktif olarak çalışıyorken iş ortaklarıyla değerlendirme yapabilmeye ayıracağı vakit sınırlıdır. En sevdiği yazarın kitabını okumak isterken zamanın sınırlı olmasından ötürü hızlı okuma gerçekleştirebilir.

Verimliliğinize Neşe Katmanın Yolları
Verimliliğinize Neşe Katmanın Yolları

Bu örnekler çoğaltılabilir ancak her birinde ortak payda zamanın sınırlı veya kısıtlı olmasıdır. Verilen örneklere göz atarsanız, normalde hiçbirisi verimlilik gerektirmezken siz verimli olmak zorunda kalırsınız. Bu durumlardan normalde zevk almanız gerekir ama yapmanız gerekeni hızlı bir şekilde yapacağınız için bu şansı kaçırırsınız.

Gerçekleştirirken yapacağınız şeylerde eğlenmeniz gerekirken, normalden daha fazla verimli olmaya çalışacağınız için bu hoş şeylerin neşesini öldürmüş olursunuz. Bunun sonucu sıkıntı ve stres olur. Artık eğlenceli etkinlikleri görev listenize dahil etmişsinizdir.

Kendinize “Bu şekilde yaşamak gerçekten zahmete değer mi yoksa biraz gevşet davranmak iyi bir fikir mi?” sorusunu yöneltmelisiniz. Hayatın her alanında verimli olma şansına sahipsinizdir ancak gerçek verimlilik bu değildir. Verimlilik veya üretkenlik elinizde bulundurduğunuz takvimi daraltmak, yapacağınız eğlenceli işlere ayıracağınız vakti kırpmak değildir. Verimlilik hedefleriniz ile ilgili olan görevlere yöneliktir. Eğer verimlilik kavramını gerçekleştirirken kendinizi iyi hissettiğiniz ve rahatladığınız şeylere kadar taşırsanız hayatınızdaki neşeli ve eğlenceli anları öldürmüş olursunuz.

Verimlilik
Verimlilik

Gerçekleştirirken zevk aldığınız şeyler sizi ve zihninizi işinizden uzak tutarak rahatlamanızı sağlayan şeylerdir. Eğlenmeye ayırdığınız vakti hayatınızdan çıkardığınız zaman kendinizi sürekli çalışabilecek bir halde tutamazsınız. Performansınız düşer, gün geçtikçe yorulur ve asla dinlenme şansına sahip olmazsınız.

Durmaktan Korkuyor Musunuz?

Buna neden olan şey her şeyde verimli olmaya çalışmak ve anın tadını çıkarmaktır. Bunu yaparken hayatınızı tam anlamıyla olduğu gibi ileriye taşıdığınızı düşünürsünüz. Ancak bu sizi strese sokmaktan başka bir işe yaramaz. Rahatlama veya dinlenme kelimeleri size zehirli gibi gelir çünkü bunları tercih ettiğiniz zaman verimli veya üretken olamayacağınızı düşünürsünüz. Gerçekte ise dinlenmeye ayıracağınız ve verimli olmayacağınız vakitler ileriye doğru adım atabilmek için hayatınızda olması gereken şeylerdir.

Hayatınızdaki öncelikleri gerçekten biliyor musunuz? Elde etmek istediğiniz şeyleri biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız artık bunları belirlemelisiniz. Çünkü her şeyde verimli olmak yerine hayatınızda önceliğe sahip olana bu şeylere odaklanmanız gereklidir.

Kendinizi stres altına sokmayın, eğlenmeye ayıracağınız vakti kısıtlayarak aynı zamanda kendinizi yavaşlatmayın. Aslında sahip olduğunuzdan daha fazlasına ihtiyacınız vardır.

Rahatlık Bölgenizden Dışarı Çıkın ve Yavaşlayın

Hayatınızı tekrardan eğlenceli hale dönüştürmek istiyorsanız düşüncelerinizde bazı temel değişiklikler gerçekleştirmelisiniz. İlk olarak hedeflerinizi bilmeli ve verimliliği hedeflerinize ayırmalısınız. Böylece hedeflerinize odaklanarak hayatınızda daha büyük değişiklikler yapabilirsiniz.

İkincisi yavaşlayın ve günlük yaşantınızdaki ufak anları görmeye başlayın. Bunları kabul edin ve bunlardan memnuniyet duyun. Bu tür anlar daima etrafınızda olur ama biz bunları daima hafife alırız. Bunun yerine günlük yaşantıyla ilgili bu durumun güzelliğini görmeye çalışmalı ve hayatınızın tadını çıkarmalısınız.

Kendinize Vakit Ayırın
Kendinize Vakit Ayırın

Son olarak kendinize daha fazla vakit ayırmalı hayatınızın gerçek önceliklerinizi ve hedeflerinizi belirlemelisiniz veya bu konuda birilerinden destek almalısınız. Çoğu zaman kendi durumumuzu göremeyiz ve başkasından yardım alarak bunların farkına varabiliriz.

Mutluluğunuzu Engellemeyi Bırakın

Hayatınızda büyük engellerle karşılaşmak istemiyorsanız burada yer alan birkaç şeyi göz önünde bulundurabilirsiniz.

Önceliklerinizi ve önemli görevlerinizi listeleyin. Bu manada tüm şeylerin bir listesini çıkarın. Önemli olduğunu düşündüğünüz şeyleri bu şekilde yazmanız halinde hayatınızda odaklanmanız gereken alanları belirlemiş olursunuz. Verimli olmanız gerekenleri belirleyin ve eğlenmeye ayırdığınız vakitleri bunlardan uzak tutun.

Projeleriniz dışında bir güne sahip olun. Her hafta en az bir günü kendinize ayırın. Bu günde yavaş hareket edin ve bu günü kendiniz için değerlendirmeye çalışın. Bu süre zarfında önemli görevlere yönelik daha iyi fikirler aklınıza gelebilir ve motivasyonunuzu yukarıda tutmak için yavaş hareket etmek bazen önemlidir.

Mutluluğunuzu Engellemeyi Bırakın
Mutluluğunuzu Engellemeyi Bırakın

Kendinize vakit ayırın veya birisinden yardım alın. Hayatınızda olmasını istediğiniz şeyleri düşünmeyi bırakın. Uzun vadeli planlar yapın ve bu alanlardan hangisinin daha önemli olduğunu ve hangisinde bulunmaktan memnuniyet duyacağınızı belirleyin. Eğer plan yapmanın zor olduğunu düşünüyorsanız bu konuda profesyonel destek almayı düşünebilirsiniz. Dışarıdan bir kişi kendi durumunuza çok daha iyi bir şekilde yardımcı olabilir çünkü sizin göremeyeceğiniz bazı şeyleri fark edebilirler.

Günlük yaşantınızı her anını değerlendirin. Mutlu olmak için elinizde bir milyon doların olmasına gerek yoktur. Daha azıyla ve hatta para harcamadan bile mutlu olabilirsiniz. Günlük yaşantınızda yer alan küçük anları değerlendirin. Bunları çoğu zaman küçümsersiniz ancak sizi mutlu edebilecek kadar iyidirler. Hafta sonu erken kalkıp aileniz ile kahvaltı etmek, kahve içmek ve sohbet etmek buna verilebilecek örneklerden biridir. Hayatınız bu tip küçük anlarla doludur. Biraz daha dikkatli olmalı ve bunlardan memnuniyet duymaya çalışmalısınız.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.