Ana SayfaKariyerSosyal Medyayı Kendi Yararınıza Nasıl Kullanırsınız?

Sosyal Medyayı Kendi Yararınıza Nasıl Kullanırsınız?

Sosyal Medyayı Kendi Yararınıza Nasıl Kullanırsınız? Profesyonel Ağları Keşfedin! Özel Bilgileriniz İçin Dikkatli Olun! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sosyal medyanın gücü ve artık hayatımızın bir parçası olduğu tartışılmaz bir gerçek. Bir parmak hareketiyle dünyayı önümüze sunan bu teknoloji sayesinde merak ettiğimiz ve öğrenmek istediğimiz ne varsa rahatlıkla bulmamız mümkün. Facebook, İnstagram, Twitter gibi sosyal platformlarda da oldukça aktif haldeyiz. Bu medya araçlarını iş hayatınız için de devreye sokabilirsiniz. Bu kadar yoğun bir iletişim ağında bu durumu lehinize çevirmek hiç de zor olmasa gerek. İnsan kaynakları işe alım uzmanlarının ilgisini çekip itina ile hazırlanmış bir profille onların sizi tanımaları için büyük bir şans yakalayabilirsiniz. O halde kariyeriniz için profil sunumunuzu iyi yapın ve sosyal medya aracılığıyla işverenlerin sizi keşfetmesini beklemeye başlayın.

Profesyonel Ağları Keşfedin

Linkedin ve Xing gibi siteler profesyonel ağ oluşturmak için en bilinen platformlardır. Profil oluşturup bu sitelerde paylaşım yapabilirsiniz. Yapmanız gereken ilk adım; düzgün bir şekilde hazırladığınız özgeçmişinizi profesyonelce çekilmiş bir fotoğrafınızla birlikte bu sitelerden birine yüklemek olacak. Özgeçmişinize aldığınız eğitimlerden ödüllerden ve yeteneklerinizden bahsederseniz potansiyel işverenlerin dikkatini çekmeniz kolaylaşacaktır.

Özel Bilgileriniz İçin Dikkatli Olun

Sosyal Medyayı Kendi Yararınıza Nasıl Kullanırsınız? - Bankacıyım

Fazla kişisel olan bilgileri bu platformlarda paylaşmak yanlış bir tutumdur. İnsan kaynakları uzmanlarının, yöneticinizin sizin özel bilgilerinizi görmelerini ister misiniz? İşinizle ilgisi olmayan sizi mahcup edecek fotoğraflarınızın görünmesini engelleyin. Bunların kontrolünü yapmalı gizlilik özelliği kullanmalısınız.

Blog veya Web Sitesi Açın, Sık Sık Paylaşımlar Yapın

Kendinizi tanıtmanın güzel bir yolu da kişisel bir blog veya web sitesi açmaktır. Online olan bu sanal dünyada varlığınızı kabul ettirip yerinizi sağlamlaştırarak insanların sizi tanımalarını sağlayabilirsiniz. Bu açacağınız site ya da blogda illaki işle ilgili paylaşımlar yapmanıza gerek yok, sevdiğiniz, yapmaktan hoşlandığınız tutkunu olduğunuz şeyleri de paylaşabilirsiniz. Coşkulu enerjik ve heyecanlı bir görünüm işverenlerin de ilgisini çekebilir. Profilinizde mutlaka linkinizi de paylaşın. İnsan Kaynakları ve diğer işe alım uzmanları mülakata çağıracağı bir kişi hakkında daha çok bilgi öğrenmek isteyebileceği için bu linklerden faydalanmak işlerine yarayacaktır. Kariyeriniz için işe yarayacak bir formül olabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.