Ana SayfaBanka Sınavları2020 Banka Sınavları: Hangi Alımlar, Ne Zaman?

2020 Banka Sınavları: Hangi Alımlar, Ne Zaman?

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

2020 Banka sınavları ile ilgili Bankaciyim.net’e gelen yoğun sorular üzerine bir yazı hazırladık. Yaptığımız araştırmalar sonucunda yeni yılda sınavlara nasıl hazırlanılması, sistemde değişiklik olup olmayacağı, hangi bankaların alımlar gerçekleştireceği gibi pek çok soruya cevap bulabilirsiniz.

2020 Banka Sınavlarına Nasıl Hazırlanmalısınız?

Bu yılda olduğu gibi yeni yılda da bankaların mülakat aşamalarında başarılı olmak için gündemi takipte kalmalı, banka gündemi hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bankaların İnsan Kaynakları Uzmanları mülakat aşamasında kendi bankalarına ait bilgiler sorarlar. Bu soruları sizin bankanın son gelişmelerini ne kadar takip edip etmediğini test etmek içindir.

2020 banka sınavlarına hazırlık aşamasında geçmişte çıkmış sorular hakkında bilgi sahibi olmanız faydalı olacaktır. Hem yazılı sınavlarda hem de mülakat aşamasında çok farklı sorular gelmemektedir. Farklı gelebilecek sorular gündeme dair son gelişmelerdir.

Banka Sınavları Zorluk Derecesine Göre Nasıl Sıralanır?

2020 Banka Sınavları: Hangi Alımlar, Ne Zaman? - Bankacıyım
Banka Sınavları Zorluk Derecesine Göre Nasıl Sıralanır?

Banka sınavlarının zorluk derecesi 2 kritere göre değişir. Bunlar;

  • Banka,
  • Alım yapılacak departman.

Bankadan bankaya göre sınavların zorluk derecesi değişmektedir. Değişken olan diğer unsur ise departmandır. Bunlar arasında en zoru Müfettiş Yardımcılığı sınavıdır. Bunun devamında ise sırası ile;

  • Uzman Yardımcılığı,
  • Management Trainee,
  • İç Kontrolör Sınavları,
  • Servis Görevlisi,
  • Banka ya da Gişe Görevlisi,
  • Çağrı Merkezi.

Banka Sınavlarının Mülakat Aşamasında Elenmek Nasıl Sonuçlar Doğurur?

Banka sınavlarına hazırlık aşamasını tamamladıysanız artık yazılı teste girmeye hazırsınız demektir. Yazılı testte başarılı olduğunuzdaysa mülakata davet edilirsiniz. Ancak mülakat çok önemlidir. Mülakat aşamasında elenmeniz demek bankacılık sektöründe çalışabilmeniz kritik noktada demektir.

Banka sınavları içinde en zoru Müfettiş Yardımcılığı sınavları olarak bilinir. 2020 Banka Sınavları döneminde de bu böyle olacak. Müfettiş Yardımcılığı sınavlarının mülakat aşamasında elenmeniz halinde ise o bankada bir daha istihdam etme olasılığınızın düşük olması anlamına gelir. Bankaların iş ilanı kriterlerinde de “Öncesinde kendi bankalarının mülakat aşamasında elenmemiş olmak. maddesi bulunur. Bu maddeye en çok Müfettiş Yardımcılığı pozisyonunda rastlanır. Ancak 2019 ve 2020 banka sınavları incelendiği zaman diğer departmanlar için de aynı maddenin yer aldığı görülmektedir.

2020 Banka Sınavları Genel Kültür Yetenek Soruları Nasıl Olacak?

Banka sınavları genel kültür-yetenek bölümündeki sorular her zaman dikkat gerektirir. Sadece bilmek tek başına yeterli değildir. Basit işlemlerle çözülebilecek sayısal soruların yanı sıra, farklı noktaları görmeniz gereken sorular, dikkatli olmanız sözel okuma ve anlama soruları bulunur. Bunlara ek olarak da güncel konular yer alır. Güncel konular içinde hem dünya hem de ülkemizi ilgilendiren kültürel ve finansal gelişmeler yer alır.

2020 yılında da tüm güncel gelişmeleri takip etmeniz banka sınavlarında başarılı olmanızı bir adım öteye taşır.

Banka Sınavlarına Hazırlanmaya Ne Zaman Başlanmalı?

2020 Banka Sınavları: Hangi Alımlar, Ne Zaman? - Bankacıyım
Banka Sınavlarına Hazırlanmaya Ne Zaman Başlanmalı?

Banka sınavları duyurusu ile başvuru aşaması arasında genel olarak 10 günlük süreç bulunur. Adayların 10 gün içinde başvurularını tamamlamaları gerekir. 10 günün ardından 15 günlük sınav tarihi günü bulunur. Sınav tarihlerinin açıklanması ile adayların belgelerini tamamlamaları, konuların üzerinden çok kez geçmeleri gerekir.

Bu tarihlere bakıldığında banka sınavlarına çalışmak için yeterli bir zaman olmadığı görülür. Yani adayların banka sınavlarına hazırlıklarını 1 sene öncesinden başlamalar gerekir. Böylelikle hem takıldığı noktalara tekrar çalışabilirler hem de sorularını araştırabilirler.

İnternette Bulunan Banka Sınavlarına Hazırlık Sorularını Çözmeniz Fayda Sağlar mı?

İnternette bulunan banka sınavlarına hazırlık sorularının çözülmesi fayda sağlar. Hem adaylar kendilerini pekiştirmiş olur hem de kaçırdıkları noktaların üzerinden zaman varken geçebilirler.

2020’de Banka Sınavlarına Girerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

2020’de banka sınavlarına giriş öncesinde başvuru şartlarını ve sınavla ilgili yapılan tüm açıklamalara dikkat edilmelidir. Örneğin;

  • Sınavlarda baraj uygulaması var mı?
  • Sınavda hangi konulardan sorumlu olunacak?
  • Banka personel alımlarında bölgesel kontenjan var mı?
  • Yaş şartı var mı?
  • Askerlik şartı var mı?
  • Yabancı dil zorunlu mu?

2020 Banka Sınavlarını Nereden Takip Edebilirim?

2020 banka sınavlarını takip etmek, sınavları kaçırmak istemiyorsanız Bankaciyim.net’i ve bankaların resmi internet sitelerini takip edebilirsiniz. İşte Bankaların İş İlanlarını bulabileceğiniz kaynaklar;

Ziraat Bankası Akbank
ING Bank Yapı Kredi Bankası
Vakıfbank Denizbank
Kuveyt Türk Katılım Bankası TEB
Şekerbank Türkiye Finans Katılım Bankası
Halkbank HSBC
QNB Finansbank Odeabank
Vakıfbank Türkiye İş Bankası
Vakıf Katılım Bankası Albaraka Türk Katılım Bankası
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.