Ana SayfaBankacılıkBanka Şubelerinin Çalışma Saatleri

Banka Şubelerinin Çalışma Saatleri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalar birçok işlemimiz için ihtiyaç duyduğumuz kurumlardır. Bankaları aracı olarak göstererek çok sayıda işlem yapılmaktadır. Hem işlemlerin güvenliği hem de hızlı bir şekilde yapılıyor olması bankaları çok fazla tercih edilen kurumlar arasına sokmaktadır. Bankaların hem şubelerden hem de dijital uygulamalarından müşterilerine sundukları imkanlar her geçen gün artış göstermektedir. Şubelerde fazla vakit kaybetmek istemeyen kişiler direkt dijital uygulamalara yönlenmektedir. Ancak günümüzde internetin ve teknolojinin aktif olarak kullanılmasına rağmen işlemlerini şubelerde yapmak isteyen kişi sayısı da oldukça fazladır. Bu doğrultuda banka şubeleri kendi şubelerinde yeterli personel desteği sağlamak durumundadırlar. İşlemlerin hızlı bir şekilde yapılması ve müşteri memnuniyetini sağlamak açısından personelin yeterliliği önemlidir. Pek çok il ve ilçede banka şubeleri bulunmaktadır. Müşteriler banka ile alakalı bir sorunu olması halinde muhatap olarak banka şubesini almaktadırlar ve bir sorun olması halinde ilk olarak banka şubelerine gitmektedirler. Bu nedenle banka şubelerinde bilinçli personellerin ve yeterli sayıda personelin olması ve müşteri ihtiyaçlarına doğru bir şekilde karşılık vermesi çok önemlidir. Böylece şubelerde fazla yığılma yaşanmayacaktır.

Banka Şubelerin Çalışma Saatleri

Banka şubeleri sabah 09.00’da açılır ve öğlen 12.30’ a kadar çalışma sürdürürler. Öğlen 12.30-13.30 arası banka şubelerinin öğle tatilidir. 13.30’da sonra bazı banka şubeleri 17.00’e kadar, bazı banka şubeleri de 17.30’ a kadar faaliyet göstermektedir. Daha önceden çeşitli bankalar öğle saatlerinde de açık olarak faaliyet göstermekte ve müşterilerine kesintisiz hizmet vermekte idi.. Ancak yasada yapılan çeşitli düzenlemeler sonucunda bankalar artık öğle tatili yapmak zorundadırlar bu nedenle öğlen açık banka bulunmamaktadır.

Banka Şubelerinde Hangi İşlemler Yapılmaktadır?

Şubeler müşterilerin bankacılık işlemleri kapsamında her işlemini karşılamaktadır. Şubede yaşanan yoğunluk genellikle fazla olduğundan bazı işlemler için müşteriler dijital uygulamalara yönlendirilse de pek çok kişi işlemlerini şubede halletmek istemektedirler. Böyle durumlarda şubede fazla personel ihtiyacının karşılanması ile bu yoğunluğun üstesinden gelinmektedir. Şubeden yapılan bankacılık işlemlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kredi ve kredi kartı ödeme
  • Fatura ödeme
  • Kredi ve kredi kartı işlemleri
  • Mevduat İşlemleri
  • Hesap açma ve hesap kapatma
  • Kredi kartı iptalleri

Şubelerde yapılan başlıca işlemler bu şekildedir. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi pek çok banka şubelerde yaşanan yoğunluklar sebebi ile müşterilerini zaman zaman dijital uygulamalara yönlendirmektedirler.

Şubeden Kredi Ödemeleri Nasıl Yapılmaktadır?

Müşteriler kredi ödemesi için bankacılık uygulamalarını çeşitli olarak kullanabilmektedirler. İster Atm’den ister dijital uygulamalardan isterseler şubelerden yapılabilmektedir. Genellikle şubeden yapılmak istenen bu tarz ödemeler zaman zaman şubelerde yoğunluk olması durumlarında diğer uygulamalardan da yapılabilmektedir. Şubeden kredi kartı ödemesi yapmak istediğinizde şubeye giderek gişe işlemler için bir sıra numarası almanız gerekmektedir. Numara aldıktan sonra sıranız geldiğinde gişe personeline kredi ödemesi yapmak istediğinizi belirtmelisiniz. Birden fazla kredi ödemeniz var ise öncelikli olarak ödemeniz gereken kredi hangisi ise önce onu ödemeniz gerekmektedir. Gişe personeli ile ödeme konusunda mütabık kaldıktan sonra kredi ödemeniz gerçekleşir ve size kredinin ödendiğine dair bir dekont verilir.

Kaynak:
https://www.bankalar.org/
https://www.bankalar.org/banka-subeleri/

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.