Ana SayfaKredilerTaşıt Kredisinde Ne Tür Banka Masrafları Ortaya Çıkar?

Taşıt Kredisinde Ne Tür Banka Masrafları Ortaya Çıkar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde bulunan bir çok banka müşterilerine sıfır veya ikinci el olarak almak istediği araçlarda kredi imkanı sunarlar. Bir çok bankanın anlaşmalı olduğu firmaların özel avantajlı kredi fırsatları da sunar. Kendi bütçenize uygun belirlediğiniz araç için bankalardan düşük faizli kredi alabilirsiniz. Genellikle sıfır araç bulunacağı zaman bankalar sadece faiz uygulamasına geçerler. Araç kredilerinde maksimum 48 aya kadar vade yapılır. Ancak ikinci el araç alınacağı zaman bunun için ihtiyaç kredisi çekmek gerekir. Bu gibi durumlar da banka sizden araç için hepsine kredi vermez. Bir kısmını peşinat olarak vermeniz gerekir.

Taşıt kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Her banka müşterilerine kredi vereceği zaman belli şartlar da bulunur. Bu evrakları eksiksiz olarak tamamlamanız halin de kredi çekmemiz de mümkün olur.

  • Başvuru sahibinin Nüfus cüzdanı
  • Maaş bordrosu
  • Adınıza düzenlenmiş telefon, elektrik, doğalgaz vb. faturası gibi evraklar veya ikametgahbelgesi de gerekir.
  • Sıfır araçlar için proforma fatura mutlaka düzenlenmesi gerekir.
  • İkinci el araç alımlarınız da ise noter tasdikli satış onayı ve araç ruhsatı mutlaka olması gerekir.

Bu belgeleri eksiksiz olarak hazırlayıp taşıt kredisi başvurusunu yaptıktan sonra banka gerekli incelemeleri de yapmış olur. Başvuru sonucunuz değerlendirildikten sonra olumlu veya olumsuz olarak çok kısa bir zaman içerisinde de sizlere geri dönüş yapılmış olur. Genellikle aynıgün içerisinde de cevap alabilmeniz de mümkündür.Bankalar, taşıt kredisi başvurularında genellikle müşteriler de gelir seviyeniz, çalışma veya sigortalı olma süreniz, kredi kayıt borcunuz ve mevcut borç durumunuzu da dikkate alarak karar vermiş olur.

Hangi araçlar için taşıt kredisi alınabilir?

Birçok müşteri bankalardan sıfır ve ikinci el taşıtlar için kredi kullanabilirsiniz. Ancak aracınızın cinsi ticari, hafif ticari veya binek şeklinde olan vatandaşlar ancak kredi çekebilirler. Ancak vatandaşın bilmesi gereken bir başka önemli konu ise ikinci el otomobillerde kredi kullanılacağı zaman araç yaşının belli bir aralıkta olması gerektiğidir. Genellikle bankalar müşterilerine kredi verirken beş yaşına kadar olan ikinci el araçlara kredi sağlar. Ancak bazı bankalar da vatandaşlara kredi yaşı sınırı 10 yaşa kadar uzatarak da bu konuda avantaj sağlar. İş makineleri ve motosikletler için ise taşıt kredisini genellikle hiçbir banka  vermez.

Bankalar genellikle bu konuda müşterilerine oldukça iyi fırsatlar sunarlar. Taşıt kredisi alacağınız zaman sadece bir bankadan değil diğer bankalardan da bu konuda destek almak gerekir. Birçok banka taşıt firmalarıyla anlaşma sağlar ve daha düşük fiyatlara kredi verir. Genellikle bir çok vatandaş taşıt kredisi alacağı zaman bankaların yapmış olduğu firmaları da araştırmayı tercih eder. Bu gibi firmalar Hem daha avantajlı olabiliyor hem de müşteriye daha iyi bir şekilde ödeme imkanı sunabiliyor. Taşıt kredisi alacağınız zaman vadeyi düşük tutmak da oldukça önemlidir. Kredi alınacağı zaman vade ne kadar yüksek olursa ödeyeceğiniz tutar da artacaktır. Bu nedenle genellikle bankalar kredi çekileceği zaman vadeyi de daha düşük tutmanızı sağlar. Böylelikle daha az tutarla ödemelerinizi yapmış olursunuz.

Kaynaklar

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.