Ana SayfaBanka SınavlarıBankacı Olmak için Hangi Sınavlara Girmek Gerekiyor?

Bankacı Olmak için Hangi Sınavlara Girmek Gerekiyor?

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Günümüzde, finans ve para gibi kavramlar hayatımızın her yerinde karşımıza çıkan olgular olarak gözüküyor. Dolayısıyla, bu kavramlar ile yakinen ilgilenen bireyler doğal olarak alakalı sektörlere doğru yönelebiliyor. Bankacılık sektörü, iki kavrama da en yakın iş kolu olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle çeşitli bölümlerden mezun olan milyonlarca üniversite mezunu, banka iş ilanları ile hayallerindeki işe kavuşma planları yapıyorlar. Elbette ki, iş ilanlarının incelenmesi ve yetkinliğin ölçülmesi işe giriş için anahtar anlamına gelmiyor. Bankaların arayışları, nitelikleri ve tercihleri, alımları baştan aşağı etkiliyor. Bu yazımızda da, bankaların genel tercihlerini ve bankacılık hayali kuran bireylerin sınav gereksinimlerini inceleyeceğiz?

Bankacılık İş İlanları

Öncelikli olarak, bankacılık sektöründe yer alan kurumların iş ilanlarının değişebildiğini söyleyebiliriz. Bazı kavramlar değişse de, bu kurumlarda yine de bazı unsurlar her zaman için sabit kalıyor. Bu bağlamda, adayların erkek olmaları durumunda askerlik ile herhangi bir ilgilerinin kalmamaları büyük bir önem arz ediyor. Bunun yanı sıra ellerinde olan referans ve diğer geri dönüşler de belirleyici olabiliyor. Bu noktada, SPK lisansı da fazlasıyla etkin bir güç olabilir. Adayların bankacı olmak adına koz belirleyebileceği ilk sınav, SPK lisansı konusudur. Bu lisansı alan adaylar iş görüşmelerinde her zaman için avantaj yakalar.

Bunun yanı sıra, adayların genel yeterlilik sonrasında gireceği banka sınavları da bulunmaktadır. Bu sınavlar, tüm bankalarda birkaç ufak değişiklik ile standart bir biçimde ilerlemektedir. Genel Yetenek Sınavları, adayların bir sonraki seviyeye geçebilmesi adına uygulanan ilk aşama olmaktadır. Bu aşamadan sonra, departmana göre aşamalar gelir.

  • Müfettiş Yardımcılığı
  • Uzman Yardımcılığı
  • Servis Görevlisi
  • Banko Görevlisi
  • Gişe Görevlisi
  • İç Kontrolör gibi birçok farklı banka birimi için, ayrı ayrı sınavlara girmek gerekebilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.