Ana SayfaGündemZ Kuşağına Faizsiz Kredi Kartı

Z Kuşağına Faizsiz Kredi Kartı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avustralya’lı finans şirketi Afterpay hızla bir şekilde büyümek ve müşterilerin borçlarını daha iyi kontrol etme talepleri doğrultusunda dünyanın ilk faizsiz kredi kartını kullanıma sundu.

Avustralya Ulusal Bankası (NAB)’in “StraightUp” ismini verdiği kredi kartı, diğer kredi kartlarında uygulanan %20’lik faizi tüketicilerine hiçbir zaman uygulamayacak. Tüketicilerden kartın limitine göre her ay minimum tutarda ödeme yapması talep edilecek. Kartın kullanılmaması durumunda ise gecikme ödemesi veya farklı bir ödeme alınmayacak.

NAB açıklamasında, Z kuşağı müşterilerin borçlarını kontrol altında tutmak için faizi olan kredi kartlarını tercih etmediği belirtildi. Afterpay’in bu yeni kartı sayesinde borç döngüsünün kontrolden çıkmayacağı ifade edildi.

Krediye Alışma Kartı

Rate City’nin Araştırma Direktörü Sally Tindall, StraightUp’la alakalı olarak, “Bu kart bazı insanlara uygun gelip bazılarına gelmeyecektir. Başvuru yapmadan önce kullanıcıların aylık ücret faktörünü düşünerek hangi sıklıkla ödeme yaptıklarını belirlemesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Tindall, kartın borcunu titiz bir şekilde ödeyen insanlar ve düzenli bir şekilde kullanım yapanlar pek bir faydasının olmadığını belirterek, “Bu kart borç döngüsüne girmeden krediye erişim için destek tekerleri kullanmak isteyenler, acil bir durum için alt çekmeceye koymak isteyenler ya da bir kerelik satın alma yapıp zaman içerisinde ödemek isteyenler için yapılmış gibi gözüküyor.” dedi.

Bankaları Değişime Zorluyor

Bu yeni kart, Latitudeve Macquaire ve Citi gibi farklı birçok bankayı da politikalarını değiştirmeleri konusunda zorluyor. Ayrıca PayPal’ında sektöre dahil olması, rekabeti giderek artıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.