Ana SayfaGündemBanka Karları Bu Çeyrekte Düşer Mi?

Banka Karları Bu Çeyrekte Düşer Mi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uzmanlara göre bankacılık sektörünün üçüncü çeyrekteki net karı ikinci çeyreğe göre yüzde 5 azalma gösterecek.

Borsa İstanbul’da hisseleri işlem gören şirketler için bilanço sezonu açılıyor. Bankacılık sektöründe açılış 26 Ekim tarihinde Yapı Kredi ile olacak. Bankacılık dışı sektörlerde ise bugün Tekfen Holding, Tav Holding ve Erdemir’in bilançoları ile sezon başladı. Bankaların bilançolarını açıklaması için verilen süre 19 Kasım’da sona erecek. Şirketlerin finans durumlarını açıklamaları için konsolide olmayan şirketlere verilen süre 30 Ekim’de konsolide olan şirketlere verilen süre ise 9 Kasım’da sona erecek. Üçüncü çeyrekte ikinci çeyreğe göre en iyi kar artışını Yapı Kredi’nin göstermesi bekleniyor. Aynı döneme ilişkin en büyük daralmayı ise Halkbank’ın göstereceği yönünde öngörüler bulunuyor.

Garanti Yatırım tarafından yayınlanan rapora göre de bankacılık net karının üçüncü çeyrekte ikinci çeyreğe göre yüzde 9 daralması ve 6.5 milyon lira seviyesinde olması beklendiğine değinildi. Aynı raporda net karın geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artış gösterebileceği belirtildi. Raporda, “Daralan kredi-mevduat makası ve artan swap maliyetleri neticesinde çeyreklik 40 baz puan daralan net faiz marjı, kredi büyümesinde yavaşlama, takibe dönüşüm oranının azalması ancak karşılık giderlerinin özellikle Grup 2 krediler ve kur etkisi ile artması” denildi. Yapı Kredi, Garanti Yatırım, İşbank ve TSKB’nin kontrollü swap maliyeti, daha güçlü marj, yönetim stratejileri ve pozitif ticari işlemler karı ile çeyrekli anlamda olumlu geçmesi bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.