Ana SayfaGündemAlternatif Bank’ın Kredi Hacmi Yüzde 24 Arttı

Alternatif Bank’ın Kredi Hacmi Yüzde 24 Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Alternatif Bank’ın, kredi hacminin 2020 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 24 seviyende arttığı belirtildi.

Alternatif Bank, 2020 yılının ocak-eylül döneminde konsolide rakamlarına göre aktif büyüklüğünü geçtiğimiz yılın sonuna göre yüzde 18 oranında arttırdı ve 35,5 milyar seviyesine çıkardı. Alternatif Bank’ın nakdi ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destekte 31,7 milyar lira seviyesine ulaştı.

Bankanın mevduat hacmindeki artış ise yüzde 17 oldu ve 18,6 milyar TL olarak gerçekleşti. Alternatif Bank, özellikle koronavirüs pandemisi döneminde güçlü sermayesini korudu ve yeterlilik rasyosu yüzde 20’yi geçerek sektör ortalamasını üzerine çıkmış oldu. Alternatif Bank’ın öz kaynakları ise yıl sonuna göre yüzde 22 oranında artış gösterdi ve konsolide karı 107,1 milyon TL olarak kayıtlara geçti.

Konu hakkında çeşitli değerlendirmelerde ve açıklamalarda bulunan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, koronavirüs pandemisinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdürdüğünü, banka olarak normalleşme adımlarının başladığı haziran ayından itaberen sürece adapte olmaya başladıklarını ve bunu hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Gür, “Bankamıza Covid-19 kaynaklı gelen tüm yapılandırma taleplerini olumlu sonuçlandırdık. Bununla birlikte nakdi ve gayri nakdi kredilerde geçen yıl sonuna kıyasla %24’lük bir artış sağladık. Bu artışın, konuya verdiğimiz önemi net bir biçimde yansıttığına inanıyorum. Bu dönemde aynı zamanda müşterilerimize üst düzey bir deneyim yaşatan ve zaman kazandıran dijital dönüşüm çalışmalarımızı da hayata geçirdik.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca, banka müşterisi olmak için gerekli süreyi 10 dakikanın altına indirdiklerini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.