Ana SayfaGündem500 TL’lik Banknot Ne Kadar Gerekli?

500 TL’lik Banknot Ne Kadar Gerekli?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son zamanlarda ürün fiyatlarındaki artıştan dolayı cebimizdeki para bozulduğu anda bitiyor. Birçok kişi bu konuda hemfikirken insanlardan gelen açıklamalarda genellikle 100 TL’lik bir banknotu bozdurmam ile bitmesi çok çabuk oluyor gibi yanıtlar alınıyor. Hem tüketimin artması hem de ürün fiyatlarının yükselmesi ile paramızın bir önemi kalmadı. Peki bozdurduğumuz bir banknotun hemen bitmemesi için son zamanlarda sık sık konuşulan 500 TL’lik banknot gerçekten gerekli mi? Talip Aktaş bir köşe yazısında bu konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Talip Aktaş 500 TL’lik Banknotun Gerekli Olup Olmadığını Analiz Etti

Son zamanlarda harcanmaya başlanan banknotların hemen bitmesini şikayet edilmesi akıllara 500 TL’lik banknot yeniden gelsin düşüncesini getirdi. Konu ile ilgili Talip Aktaş detaylı bir analiz yaptı ve değerlendirmelerde bulundu. Talip Aktaş konu ile ilgili değerlendirmelerini köşe yazısında ele aldı. Talip Aktaş’a göre; Cüzdanımızda birçok banknot taşımak yerine 500 TL’lik banknot taşımanın daha kolay olduğunu ve bu nedenle de 500 TL’lik banknotun gelmesi gerektiğini savunuyor. 2009 yılında para birimimizden 6 sıfır atılmasından sonra kullandığımız birim banknot sayılarında her geçen yıl artış yaşandığını söyleyen Talip Aktaş 2020 yılında 200 TL’lik ve 100 TL’lik banknot kullanımının önceki senelere oranla neredeyse 5 kat fazla olduğunu ve geri kalan 50, 20, 10 ve 5 TL’lik banknot kullanımının oldukça azaldığını da vurguladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.