Ana SayfaGündemBDDK’ya Özel Erişim Engelleme Yetkisi Veriliyor

BDDK’ya Özel Erişim Engelleme Yetkisi Veriliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) için özel olarak hazırlanan Özel Erişim Engelleme Yetkisi ile, internet üzerinden izinsiz finansman faaliyetlerine müdahale imkanı tanınacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, izinsiz olarak gerçekleştirilen faktöring, izinsiz finansal kiralama ve finansman faaliyetlerinde bulunan yerlere anında müdahale yetkisine sahip olacak. Faaliyetlerin izinsiz ve internet üzerinden gerçekleştirilmesi halinde erişim engelleme kararı verebilecek olan BDDK’ya Özel Erişim Engelleme Yetkisinin, kısa bir süre içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Yetki, tasarruf finans şirketlerine ilişkin yasa teklifi ile beraber resmiyet kazanacak ve BDDK internet üzerinden yapılan finansman faaliyetlerinin izinsiz olması durumunda anında müdahale imkanına sahip olacak.

Özel Erişim Engelleme Yetkisi Verilmesi Mecliste Tartışıldı

Özel Erişim Engelleme Yetkisi  Verilmesi Mecliste Tartışıldı
Özel Erişim Engelleme Yetkisi Verilmesi Mecliste Tartışıldı

TBMM Genel Kurul gündeminde faizsiz konut ve taşıt sahibi olma vaatleri ile varlık gösteren tasarruf finans şirketlerine dair yasa teklifi tartışılırken, çözüm önerisi olarak BDDK’ya özel yetki fikri ortaya çıktı. Genel kurulda komisyonun CHP’li üyeleri, teklifin tamamına dair bir muhalefet şerhi hazırladı. Raporda, içerik ve yer sağlayıcısı Türkiye sınırları içerisinde olan ve internet sitesinden işlenen izinsiz faaliyetlerle ilgili erişim engelleme kararının mahkemelerden alındığı belirtildi.

Eurobank Örneği

Eurobank Örneği
Eurobank Örneği

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben’in de açıklamalarının yer aldığı raporda, emsal örnek olarak Eurobank olayı gösterildi. Eurobank olayında savcılığın geç kalması ve yaşanan mağduriyetlerin büyümesi bilgisi verilirken, bu kapsamda BDDK’nın anında karar alabilme yetkisine sahip olması durumunda bu sorunların önüne geçilebileceği bildirildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.