Ana SayfaEkonomiKredi Kartıyla Kurbanlık Alınabilir mi? Diyanet İşleri Başkanlığı Açıkladı

Kredi Kartıyla Kurbanlık Alınabilir mi? Diyanet İşleri Başkanlığı Açıkladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Kartıyla Kurbanlık Alınabilir mi?

Kredi kartıyla kurbanlık alma meselesine son noktayı Diyanet koydu. Buna göre isteyenler kredi kartıyla kurbanlık alabilecek, ancak bu hususta dikkat edilmesi gereken bazı özel şartlar var. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasından yola çıkarak kredi kartıyla kurbanlık alma meselesini şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Kişi isterse borcunu peşin vermek ya da daha sonra ödemek üzere kurbanlık alabilir, bu bağlamda kredi kartıyla kurbanlık almak da caizdir.
  • Hem kredi kartıyla kurbanlık almak hem de taksit yaptırmak caizdir. Vadeli bir şekilde kurbanlık alınabilir.
  • Kredi kartının son ödeme tarihleri geciktirilmemelidir, eğer borç geciktirilirse bankalar borcun üzerine faiz ekliyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre borcun geciktirilmesi durumunda vade farkı ödemek kurbanın geçerliliği için sorun değildir, ancak başlı başına ayrı bir günah söz konusu olur.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafınca yapılan açıklamaya bakılacak olursa vatandaşlar kredi kartlarıyla da kurbanlık alabilecekler, bunda dinî yönden herhangi bir sakınca bulunmuyor.

Kredi Çekerek Kurbanlık Alınır mı?

Kredi kartı kullanmak ile kredi çekmek arasında büyük bir fark var. Kredi kartları bankaların sizlere bir süreliğine verdiği faizsiz borç olarak görülebilir, ancak krediler doğrudan faiz içeriyor. Aynı zamanda borçlu kişinin kurban kesmesine de gerek yoktur. Dolayısıyla hem kesin olarak faiz içeren hem de insanları borçlu duruma düşüren kredileri alarak kurban kesmek caiz değildir. Ancak kredi kartı ile taksitli bir şekilde kurbanlık alındığında kişi sadece bütün parayı peşin ödememiş olur. Dolayısıyla kredi kartı, kurbanlık alacak kişi için bir kolaylık olarak görülebilir. Ancak kredi çekmek için aynı şey söylenemez. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.