Ana SayfaBirikim & Yatırım50 bin TL Faiz Getirisi Ne Kadar?

50 bin TL Faiz Getirisi Ne Kadar?

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

50 bin TL ne kadar faiz getirir? Vadeli mevduat, sürekli para kazandıran bir yatırım aracıdır. Risksiz bir yatırım aracı olması ve düzenli olarak gelir sağlaması nedeniyle pek çok yatırımcının ana tercih sebebidir. Herhangi bir riskin bulunmamasına ek olarak ne zaman ne kadar para kazanılabileceği bilinmektedir. Peki 50 bin TL’yi bugün bir bankaya yatırsak ve 32 gün sonra paramızı çeksek ne kadar faiz alırız? 50 bin TL faiz getirisi ne kadar?

Hangi Bankada 50 bin TL Faiz Getirisi Ne Kadar?

Hangi Banka Ne Kadar Faiz Veriyor?
Hangi Banka Ne Kadar Faiz Veriyor?

50 bin TL faiz getirisi üzerine bankaların en yüksek faiz oranları;

  1. Fibabanka
  2. Odeabank
  3. ING Bank
  4. Alternatif Bank
  5. Halkbank
  6. Denizbank
  7. Akbank
  8. Yapı Kredi
  9. Cepteteb
  10. Enpara

50 bin TL Faiz Getirisi Hangi Bankada Ne Kadar?

50 bin TL Ne Kadar Faiz Getirir?
50 bin TL Ne Kadar Faiz Getirir?

Fibabanka

Türkiye’nin en yeni bankacılık girişimlerinden biri olan Fibabanka, vermiş olduğu yüksek faiz oranlarıyla müşterilerini kendi bankasına çekmeye çalışmaktadır. Şu an listemizdeki en yüksek faiz oranına sahip olan Fibabanka 50 bin liralık bir mevduat için aylık yüzde 1,64 faiz oranı sunuyor.  50 bin lirayı 32 gün Fibabanka’da değerlendirmeniz halinde elde edeceğiniz tutarı 820 TL olacaktır.

Odeabank

50 bin lirayı değerlendirebileceğiniz en iyi bankalardan biri de Odeabank’tır. Sadece 32 günlük vadede 50 bin liralık bir birikim için 810 TL faiz ödemektedir.

ING Bank

Türkiye’nin en büyük özel bankalarından biri olan ING, sadece yüzde 1,60 faiz oranıyla tüm müşterilerini cezbetmektedir. 50 bin liralık birikiminizi ING’de değerlendirmeniz halinde elde edeceğiniz faiz tutarı 800 TL olacaktır.

Halkbank

Türkiye’nin en büyük devlet bankalarında önemli bir konuma sahip Halkbank, yüzde 1,49’luk faiz oranı sunmaktadır. Söz konusu oran, 32 günlük vade için geçerli orandır. Sizlerde paranızı Halkbank’ta değerlendirerek, 32 günde 745 TL faiz elde edebilirsiniz.

Denizbank

Denizbank yüzde 1,36 faiz oranıyla listemize girmeyi başarmıştır. Her ne kadar diğer bankalara göre vermiş olduğu faiz oranı epey az da olsa yine de yüzde 1,36 oran, yüksek faiz sayılabilecek bir orandır, zira ülkemizde aylık enflasyon ortalama yüzde 1,20-3 arasıdır. Denizbank’ta 50 bin lirayı 32 gün değerlendirirseniz, 680 TL faiz elde edersiniz.

Akbank

Sabancı Holding’in en büyük markası olan Akbank, yüzde 1,34 faiz oranıyla müşterilerinin mevduatlarını kabul etmektedir. Sizlerde paranızı yüzde 1,34 aylık faiz oranıyla Akbank’ta değerlendirirseniz, vade sonu elde edeceğiniz faiz 1,34 olacak. Faiz tutarı olarak getiriniz ise, vade sonu 670 TL olacaktır.

Yapı Kredi

Türkiye’nin en büyük özel bankalarından biri olan Yapı Kredi, aylık yüzde 1,33 faiz oranıyla diğer bankaların epey gerisinde. Fakat ona rağmen, Yapı Kredi hesabı olanlar için, başka bankayı tercih ettirmeyecek bir faiz veriyor. 50 bin TL için bankanın size sunduğu toplam faiz miktarı 665 TL olurken, daha uzun vadelerde yıllık 8 bin lirayı aşan faiz almak mümkün oluyor.

Cepteteb

TEB Bankasının internet girişimi olan Cepteteb, yüzde 1,33 faiz oranı sunmaktadır. Hemen TEB Bankasında açacağınız bir hesapla sizlerde Cepteteb’li olabilir ve avantajlı faiz oranlarından yararlanabilirsiniz. Bankanın size sunduğu faiz oranı yüzde 1,33 olurken, faiz tutarı ise 665 TL’dir.

Enpara

Enpara, yüzde 1,28 faiz ile listemizde son sırada. Yüzde 1,28 faiz her ne kadar az da gözükse, mevcut piyasa koşullarında hiç değilse birkaç ay değerlendirilebilecek bir orandır. Üstelik Enpara’nın pek çok avantajlı tercih sebebi daha bulunmaktadır. Bu nedenle mutlaka değerlendirmeniz gerekir. Bankanın size bu sürede sunduğu toplam faiz tutarı 640 TL olurken, daha uzun vadede daha yüksek oranlar alabilirsiniz. Bunun için hesap açtırmanız yeterli.

Bu içerik 2021 yılı Mayıs ayı banka verilerine göre hazırlanmış olup, mevduat hesabı açtırmaya karar verdiğiniz dönemde bankalardan 50 bin TL faiz getirisi hakkında kapsamlı bilgi edinmenizi tavsiye ederiz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.