Ana SayfaGündemBankaların Faiz Dışı Gelirleri 41 Milyarı Buldu!

Bankaların Faiz Dışı Gelirleri 41 Milyarı Buldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankaların faiz dışı gelirleri toplamda 20 kalem ve kredilerden oluşan ücret ve komisyonlarda üç ayda 17.9 milyar artış yaşandı.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’nun analizlerine göre 2020 içinde bulunulan döneme göre günümüzdeki veriler yüzde 7.9 artarak 4 milyar 436 milyon lira artış olduğunu belirtti. Bankaların hizmetleri ile elde edilen gelirlerde ise bulunulan dönemde 3.3 artışla 13 milyar 485 milyon lira gelişme gösterildi.

Faiz Dışı Gelirleri Artışı ile Yüzde 41’lik Artış Yaşandı!

Faiz Dışı Gelirleri Artışı ile Yüzde 41’lik Artış Yaşandı!
Faiz Dışı Gelirleri Artışı ile Yüzde 41’lik Artış Yaşandı!

Bankalarda 20 farklı kalem ve kredilerden elde edilen ücret komisyonlarda da geçen yılın verilerine göre günümüzde yüzde 12.5 artarak 17 milyar 921 milyon lira artış elde edildi. Toplam faiz dışı gelirlerdeki artış 41.4 oranında olarak 41 milyar 248 milyon lira oldu. Geçen yılın analizlerinde 2019 verilerine bakarak yapılan yorumlarda 3.5 oranında erime ile birlikte 102.5 milyara denk gelmiştir.

Düşük Faizli Kredi Politikaları
Düşük Faizli Kredi Politikaları

Pandemi nedeniyle işleme alınan düşük faizli kredi politikaları sonucunda geçen yıl toplam gelirler yüzde 0.7 artırabilirken bankalar 423.4 milyar lira faiz gelirle ile karşılaşmışlardır. 2021 yılının ilk çeyrek kıyaslamalarında ise önceki yıla göre yüzde 27.6 artışla 126.7 milyar lira faiz gelirleri elde edilmiştir. İlk çeyrek baz alınarak yapılan analizlerde net faiz gelirleri ise faiz oranlarında görülen artış nedeniyle artışla 10 milyar azalarak 44.2 milyar liraya gerile yaşamıştır.

Ucuz krediler ile kamuda kar erimesi yaşandı. Bankacılık sektöründe dönem net karlar yılın ilk çeyreğinde önceki yıla göre 659 milyon lira ile yüzde 4.3’lük artış yaşayarak 16 milyar liraya kadar artış gösterdi. Net karda azalış ile birlikte de 2.3 milyar azalma ile 2.6 milyara kadar geriledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.