Ana SayfaSigortaEv Hanımlarına Sigorta Geliyor!

Ev Hanımlarına Sigorta Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ev hanımlarına sigorta geliyor! Evlerde oturan anneler, ablalar, kardeşler her gün binbir zahmetle evin düzenini sağlamaktadırlar. Bunun yanında eve ekstra bir gelir sağlayan ev hanımları çeşitli ev hizmetleriyle bütçeye de katkı sağlayabilmektedir.

Hükümet birçok ekonomik düzenlemeyle çalışmalar yürütürken ev kadınlarını da bu süreçte unutmayarak, onlar için sigorta çalışmaları gerçekleştirmektedir. 14 milyonu aşkın ev hanımının faydalanacağı bu yapılandırma, Ev Hizmetlerinde Çalışanların Sigortalılığı adı altında yapılmaktadır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu yönde afişlerin hazırlanması ve sürecin hızlandırılması için kamu spotları da hazırlamaktadır. Kadınlara yönelik istihdamın da sağlanması için garantili kurs sayıları da İşkur bünyesinde arttırılmaktadır. Ayrıca yetkililerce yapılan açıklamalara göre 5 bin anneye de iki yıllığına 114 milyon liralık maddi destek de sağlandığı belirtilmektedir.  

Türkiye’de işgücüne dahil edilmeyen birçok kişiden olan ev kadınları genel itibariyle ya eşlerinin ya da babalarının sigortası altında bulunmaktadır. Hiçbir geliri bulunmayan ev kadınları için isteğe bağlı olarak sigorta primi yatırılması için teşvik gerçekleştiliyor.

İşkur kapsamında da ayrıca ev kadınlarına yönelik kurslar ve danışmanlık hizmetlerinin de verilmesi amaçlanmaktadır. Özel istihdam bürolarıyla birlikte geçici iş ilişkileri kurulması da planlananlar arasında yer almaktadır. Özellikle çocuk sahibi olan ev hanımlarının işgücünden yararlanmaları amaçlanmaktadır. İşgücü yetiştirme kurslarına öncelik verilirken, sigorta çalışmalarının da özendirilmesi gerektiği belirtilmektedir. Evden iş yapanlarınsa emeklilik hakkına erişebilmeleri için de ayrıca çalışmalar yürülmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.