Ana SayfaGündemBankalara Gelen Şube Kapatma Yasağı Finteklere Avantaj Sağlıyor!

Bankalara Gelen Şube Kapatma Yasağı Finteklere Avantaj Sağlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İngiltere’de var olan finansal düzenleyicilere bağlı gerçekleşen nakit erişimler için engel gelmemesi üzerine plan dahilinde tutulan şube kapatma yasağı avantaja dönüşebilir.

Kamu kurumlarında doğaları gereği ulus, bölge ya da şehre, hizmet sunmak üzere kar sağlamayacağı durumlar için bile olsa hizmet götürmemelidir. İngiltere içerisinde finansal düzenleyiciler Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) İngiltere Maliye Bakanlığı ile sağlanan ve İngiltere bankalarında bu tanıma uyumlu faaliyetlerde bulunmaya zorlayabilir. Ülke içerisinde yaşanan finansal denetleyicilerin bankalar üzerinde mecbur bırakılmasında engel olmak isterken bankalara gelen şube kapatma yasağı fintekler üzerinde avantaj sağlayabilir.

Şube Kapatma Yasağı Avantaja Dönüşebilir!

Şube Kapatma Yasağı Avantaja Dönüşebilir!
Şube Kapatma Yasağı Avantaja Dönüşebilir!

Kurum içerisinde en temel doğruluk belgelerinden biri insanlar üzerinden nakitte erişim duyulması üzerine yönelmiştir. Ancak burada nakit paralarda giderek azalışlar kullanılırken ödemeler üzerine dijital para transferleri daha fazla tercih edilmeye başlandı. Geçmiş dönemde yıl bazında ele alınan nakit para ödemeleri %17 oranlarında kullanıldı ve bu rakam hemen hemen üç yıl önce oran üzerinden 1/3 oranında oldu. Diğer yandan nakit para erişimi ise bu yolla ödemeyi gerçekleştirmek isteyen devlet üzerinde kurumlardan oluşabilir.

Bankalar
Bankalar

Revolut ve Starling gibi yeni oluşuma uyan dijital bankalar geleneksel kredi kurumlarına göre rekabette daha fazla avantaj sağlıyor. Şube üzerinden geleneksel bankalarda yüksek maliyet dikkate alınırken şube kapatma yoluyla da maliyetlerin kasılmasına yönelik çaba sarf ediliyor. Bankalar ise geçmiş dönemde genel ortalamaya göre 6 yıl içinde Which verilerine göre 4,300 şube kapattı. FCA’nın verilerine göre bir şubenin bir bankaya yıllık maliyeti 590 bin sterlin.

Anti-tröst Gizlilik ve Veri Koruma Kuralları

Anti-tröst Gizlilik ve Veri Koruma Kuralları
Anti-tröst Gizlilik ve Veri Koruma Kuralları

Pandemi nedeniyle çalışması sonlanan dükkanların ardından bankalar ile ortak paylaşımda bulunacak olan merkezler için artık daha fazla alan var. Hükümet içinde 4,8 milyar sterlinlik ilerleme fonları bazı konular üzerinde gündem oluştursa da bunlar üstesinden gelinebilecek sorunlar olarak görüldü. FCA’nın zamanlaması iyi olması ile de ulusal acil durum müdahaleciliğe direncinde kırılma yaşandı.

Bankacılık alanında oluşturulan kamu hizmeti fonksiyonel rekabet ve güven kaynaklı olmasını gerekirken bankalar maliyet kısmına engel koyarak düzenlemelerle boğuşma içinde. Şube maliyeti bulunmayan fintek şirketleri ise Pazar içerisinde karlı bölgelerde büyüme göstermeye devam edecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.