Ana SayfaGündemKredi Faizlerinde Ticari Kredilerde Fark Yüzde 7

Kredi Faizlerinde Ticari Kredilerde Fark Yüzde 7

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son yıllarda kredi faizlerinde en fazla ticari kredilerde artış görülmeye başlandı. Geçen seneye oranla kredi oranlarında yüzde 14.30 civarında ticari TL kredilerinde uygulanan ortalama faizlerde eylül ayında yüzde 21.26 yükseliş yaşadı.

PPK toplantısı sonrası yapılan açıklamalarda parasal sıkılaştırmalarda kredilerde ve iç taleplerde yavaşlatıcı etkilerin sürdürüldüğünü belirterek “Parasal duruşun sıkılığı ticari kredilerde öngörülenin ötesinde daraltıcı etki yapmaya başlamıştır. Bunun yanında, bireysel kredilerin ılımlı seyre dönmesi için makroihtiyati politika çerçevesi güçlendirilmiştir” denildi.

Ticari Kredilerde Fark Yüzde 7

Ticari Kredilerde Fark Yüzde 7
Ticari Kredilerde Fark Yüzde 7

Merkez Bankası’nın bankalar tarafından açılan kredilere uygulanan ağırlıklı ortalamalar üzerinden de faiz oranları verisine göre 18 Eylül 2020 haftasında ihtiyaç kredilerinin faizi yüzde 18.64 oldu. Taşıt kredilerinden yüzde 17.01, konut kredileri olarak da yüzde 14.14 ve ticari krediler faiz olarak da yüzde 14.30’du. 19 Kasım 2020 tarihinde de yapılan PPK’da politika faizi yüzde 10.25’ten yüzde 15’e, 24 Aralık 2020 tarihindeki PPK’da da yüzde 17’ye yükseliş gördü.

Yılın sonunda da ihtiyaç kredileri yüzde 22.95, taşıt kredi faizleri yüzde 16.60, konut kredisi faizleri yüzde 18.69 ve ticari krediler üzerinden de uygulanan faiz de yüzde 19.70 seviyesinde oldu. Politika faizlerindeki yaşanan artışların yıl sonuna doğru en fazla yansımanda genel olarak ticari ve konut kredilerinde oluğu görüldü. 18 Eylül haftası tarihinde de 25 Aralık haftasına göre ticari krediler üzerinden 5.4 puan, konut kredileri üzerinden 4.55 puan, ihtiyaç kredilerde de 4.31 puan artış olurken, taşıt kredilerinde kısmi gerileme yaşandı.

21.26 Puana Çıktı

21.26 Puana Çıktı
21.26 Puana Çıktı

2021 yılının en başından itibaren de konut kredileri dışında diğer krediler ile oranlandığında faizlerini yüzde 20’ler bandının daha da üstüne çıkardı. 8 Ocak 2021 haftası üzerinden de ihtiyaç kredileri hemen hemen yüzde 23.09, taşıt kredileri yüzde 20.37, Ticari Kredi faizleri yüzde 20.87 ve konut kredi faizleri de yüzde 18.61 seviyesinde görülmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.