Ana SayfaGündemKoç Holding Yapı Kredi'deki %18'lik Unicredit Hisselerini Geri Alıyor!

Koç Holding Yapı Kredi’deki %18’lik Unicredit Hisselerini Geri Alıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Koç Holding Yapı Kredi üzerinden %18’lik unicredit hisselerinde geri alım işlemini uyguluyor.

Koç Holding, UniCredit hisselerine ait Yapı Kredi Bankası’dan sermayenin %18’ine denk gelen 1.520.469.231 TL nominal değerli paylardan alıma ilişkin kararın Unicredit’e iletildiğini söyledi.

Koç Holding, Yapı Kredi sermayesinin %18’e denk gelen paylarından alıma ilişkin kararlarını Unicredit’e iletti.

“30.11.2019 tarihinde kamuya açıklandığı üzere, Koç Holding A.Ş., UniCredit S.p.A. (“UniCredit”) ve Koç Finansal Hizmetler A.Ş. (“KFS”) arasında imzalanan YKB Pay Alım Satım Sözleşmesi uyarınca   UniCredit tarafından YKB paylarının satışının planlanması durumunda, belirli süre ve koşullar ile Koç Holding’in satışa konu payların alımı için ön teklif verme hakkı bulunmaktadır. Bu kapsamda UniCredit tarafından Şirketimize yapılan bildirimin değerlendirilmesi sonucunda, UniCredit’e ait YKB sermayesinin %18’ine denk gelen 1.520.469.231 TL nominal değerli YKB paylarının alımına ilişkin kararımız Unicredit’e iletilmiştir.

Unicredit Hisselerinden YKB Paylarının Devir Bedeli

Unicredit Hisselerinden YKB Paylarının Devir Bedeli
Unicredit Hisselerinden YKB Paylarının Devir Bedeli

YKB paylarından gelen devir bedeli, taraflar arasında 30.11.2019 tarihli sözleşme içerisinde mutabık kalınan esaslar uyarınca 1 TL nominal değerli paylar için 2,2980 TL olarak belirlenmektedir.

İşlem sonrasında ise Koç Holding’in YKB sermayesine göre sahip olduğu doğrudan ve dolaylı payların toplamında SPK’nın Pay Alım Teklifi Tebliği’nde belirlenen %50 eşiğini aşma endişesinden dolayı Koç Holding için YKB’nin diğer pay sahiplerine yönelik olarak pay alım teklifi zorunluluğu doğacaktır. Kapanışı takiben ilgili düzenlemelere göre zorunlu pay alım teklifinde bulunulacaktır.

Pay Alım Teklifi Tebliği Uyarınca Zorunlu Pay Alım Teklifi Fiyatı

Pay Alım Teklifi Tebliği Uyarınca Zorunlu Pay Alım Teklifi Fiyatı
Pay Alım Teklifi Tebliği Uyarınca Zorunlu Pay Alım Teklifi Fiyatı

Paylar üzerinde gerçekleşecek satışa ilişkin anlaşmanın kamuya duyurulduğu tarihten öncelerdeki altı aylık (180 günlük) dönem içinde oluşum sağlayan YKB hissesinin günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının aritmetik ortalaması olan 2,3940 TL’den belirlenmiştir.

Pay alım teklifinde bulunan şirket tarafından, pay alım teklifini doğuran pay alımlar esnasında ise ödenecek 2,2980 TL dahil olmak üzere, pay alım teklifi yükümlülüğünün doğduğu tarihten önceki altı aylık dönem içinde YKB paylarına ödenen en yüksek fiyattan, düşük olmayacak şekilde belirlenecektir.

Devrin tamamlanmasına yönelik BDDK ve SPK dahil yurt içi ve yurt dışındaki yetkili otoritelerden gerekli onayların alınmasına gereklidir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.