Ana SayfaBankacılıkKredi Kartı Aidatı ve Hesap İşletim Ücreti Nasıl Geri Alınır?

Kredi Kartı Aidatı ve Hesap İşletim Ücreti Nasıl Geri Alınır?

Kredi Kartı Aidatı ve Hesap İşletim Ücreti Nasıl Geri Alınır? Bankalara Kart Aidatı ve Hesap İşletim Ücreti Ödemeyin! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalara Kart Aidatı ve Hesap İşletim Ücreti Ödemeyin!

Birçok bankanın almaya devam ettiği kart aidatı ve hesap işletim ücretinin herhangi bir yasal dayanağı bulunmuyor. Yani bu bankalar sizlerden bu ücretleri almış olsalar bile kısa bir işlem sonucunda ücretlerinizi geri alabileceksiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise şöyledir:

  • İlk olarak sizlerden kredi kartı aidatı ya da hesap işletim ücreti alan bankaya bir dilekçe vermeniz gerekiyor. Müşteri hizmetlerini arayarak ya da bankanın gişe elemanlarıyla konuşarak bu işi halledemezsiniz. Bunun için kredi kartınız ya da banka hesabınız hangi banka şubesine kayıtlıysa oraya bir dilekçe vermeniz gerekiyor. Dilekçenizi yazarken sizlerden kesilen kart aidatı ya da hesap işletim ücretinin miktarını, bu ücretin ne zaman kesildiği belirtmelisiniz. Daha sonra sizlere bir cevap gelecektir. Bu cevap ile bankanın ücreti iade edip etmeyeceğini öğrenebilirsiniz. Birçok banka bu aşamada ücret iadesi yapmıyor. Eğer sizlerden kesilen ücreti bu şekilde alamadıysanız ikinci aşamaya geçiş yapmanız gerekir.
  • İkinci aşamada yapmanız gereken şey bankanın sizlerden ücret kesintisi yaptığını gösteren bir dekontla Tüketici Hakları Mahkemesi’ne başvurmaktır. Zaten burada hazır dilekçeler mevcut, buraya sadece kendinizle ilgili bilgileri yazdıktan sonra makbuzunuzla birlikte dilekçenizi Tüketici Hakları Mahkemesi’ne vereceksiniz. Bulunduğunuz ilin yoğunluğu karar verme süresinin değişmesine neden olabilir. Ancak bir ay sonra kesin olarak ödemiş olduğunuz ücretleri geri alabileceksiniz, buradan olumsuz karar çıkma ihtimali söz konusu bile değildir.

Bu yöntem sayesinde geriye dönük olarak bankalara ödediğiniz 10 yıllık kart aidatı ya da hesap işletim ücretini geri alabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.