Ana SayfaGündemSanal POS için Güvenilir Tercih: PayTR

Sanal POS için Güvenilir Tercih: PayTR

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dijital ortamda buluşan alıcı ve satıcının tamamlanan alışveriş sonrası ödeme işlemlerinin yapılabilmesi için sanal POS’a ihtiyaç duyulur. Sanal POS ile farklı bankalara ait banka ve kredi kartları ile internet üzerinden güvenli alışveriş yapılabilmektedir. Altyapı sağlayıcısının sahip olduğu teknolojik altyapı doğrultusunda mağaza ve müşteri güvenliğinin sağlandığı sistemler ile 7/24 kesintisiz tahsilat yapılabilmektedir. Her web mağazası sanal POS kullanarak online tahsilat yapabilmektedir. Güvenli ödeme kanalı sunan bu sistemler ile e-ticaret ödemelerinizi güvenle alabilir, seçtiğiniz sağlayıcıya bağlı olarak daha geniş müşteri kitlesine hitap etme şansı yakalayabilirsiniz.

Sanal POS Nedir?

Sanal POS, fiziksel mağazaların ödeme almak için kullandığı POS cihazlarının dijital ortamlarda gerçekleştirilecek ödemeler için uyarlandığı yazılım sistemini tanımlar. Mesafeli satışların tamamlanması için banka ve kredi kartı ile ödeme yapılmasını destekleyen sanal POS sistemi, bankalardan ya da Bankacılık, Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) onaylı ödeme kuruluşlarından temin edilir.

Sanal POS için Güvenilir Tercih: PayTR - Bankacıyım

Web tabanlı bir satış sistemi olarak hantal ve pahalı sistemlerin dezavantajlarından kullanıcısını koruyan sanal POS, kredi veya banka kartına ilişkin bilgilerin internet satış mağazasına girilerek ödemeye onay verilmesi ardından ödemeyi satıcıya geçirerek ödemenin hızlı ve güvenli olmasını sağlar. Sanal POS sağlayıcısının yararlandığı yazılım ve güvenlik teknolojileri doğrultusunda sahteciliğe karşı güvence de sunularak e-ticaretin en büyük handikaplarından birisi aşılmış olur.

Sanal POS internet üzerinde satıcı ve tüketiciyi güvenli bir ortamda buluşturan online tahsilat sistemidir. VPOS (Virtual Point of Sale) olarak tanımlanan ve Türkçeye “sanal ödeme noktası” olarak çevrilebilen sanal POS sistemi, dijital ortamlarda kredi ve banka kartı ile ödeme yapılması için gerekli altyapıyı sağlar. Fiziksel erişimin olmadığı e-ticaret gibi satış kanallarında, yapılan alışverişin tamamlanması için gerekli olan ödemeler sanal POS sistemi kullanılarak tamamlanır.

Sanal POS Nasıl Kullanılır?

Sanal POS kullanımı alışık olduğumuz POS cihazları ile benzer şekilde düşünülebilir. Klasik POS’larda kredi kartınızı okuttuğunuz ya da şifrenizi girerek işlem yaptığınızda nasıl ödeme geçiyorsa, sanal POS için de benzer süreç geçerlidir. Sanal POS kullanırken alışverişinizi tamamlamak için kredi veya banka kartınıza ait kart numarası, son kullanma tarihi ve kartın arkasında yazan CCV kodunun son üç basamağını girilmesi gerekir. E-Ticaret sitesinde yapılan harcamalarda yaptığınız bu bilgi girişleri ardından sanal POS üzerinden ödeme gerçekleşir ve karşı taraf bu konuda bilgilendirilerek sipariş tamamlanır.

Sanal POS için Güvenilir Tercih: PayTR - Bankacıyım
Sanal POS için Güvenilir Tercih: PayTR | Bankacıyım

Tüm web sitelerinde kullanılabilen sanal POS’larda 3D Secura onayının kullanılması, fiziksel POS’lardan farklı olarak doğrulama işlemi yapılmasını gerektirebilir. İnternetten ürün satışı yapan mağazalardan yapılan harcamalarda 3D Secure sistemini kullanmanız halinde, kart bilgilerinizi girmenin ardından yönlendirilen bankanın güvenlik sayfasında SMS kodu ya da mobil onay kodu girişi ile ödeme işlemi tamamlanmaktadır.

Sanal POS Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Sanal POS kullanımı, e-ticaret sitelerine başta güvenilirlik olmak üzere pek çok artı sağlar. Bu artılardan yararlanan işletmeler sadece satış yapmaya odaklanarak gereksiz detaylarla uğraşmaktan kurtulmaktadırlar. Satış artırmaya yönelik gerekli verilerin elde edilme noktasında da önemli kolaylıklar sunan sanal POS sistemi, kullanıcısına zamandan tasarruf etme opsiyonu tanıyarak 7/24 tahsilatın önünü açmaktadır.

  1. 7 Gün 24 Saat Tahsilat

Sanal POS fiziki erişime ihtiyaç duymaz ve ödeme için zaman sınırlamasını ortadan kaldırır. E-Ticaret siteniz sanal POS kullanımı ile 7/24 açık bir işletmeye dönüşerek, günün her saati tahsilat yapabilmenize olanak tanır.

  1. Daha Hızlı Alışveriş Deneyimi

Altyapı sağlayıcısının güvenlik önlemlerinden güç alan sanal POS, sürekli güncellenen sistemler ile tüketiciyi korur. Tüketici, güvende olduğunu hissettiği bu sisteme güvenerek alışverişini daha hızlı sürelerde tamamlayabilir.

  1. Satış Kaybına Son

Sanal POS hizmeti veremeyen e-ticaret siteleri, tüketiciler tarafından güvenilir bulunmaktadır. Sanal POS ile bu risk ortadan kaldırılır ve “güvensizlik” nedeni ile kaybolan satışlara son verilir.

  1. Kolay Satış Takibi

Sanal POS sistemi satışlar ile ilgili istatistiklere daha kolay ulaşım imkanı tanır. Siparişlerin incelemesi ve satışlara ait istatistiklerin raporlanması hızlı bir şekilde kullanıcıya sunularak işlerin yolunda gidip gitmediğinin kontrolü sadece dakikalar içinde anlaşılır.

Sanal POS Güvenli Midir?

Sanal POS sisteminin temin edileceği bankalar ve ödeme koşulları, sistemin entegrasyonu için gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını zorunlu tutmaktadır. Gerekli güvenlik altyapısını oluşturmayan e-ticaret sitelerinin sanal POS sistemi kurulumuna izin verilmemektedir. Site tarafından alınan önlemler altyapı sağlayıcısı tarafından kontrol edilmekte ve bahsedilen sitede kredi veya banka kartı kullanımına sorun teşkil edebilecek risklerin ortadan kaldırıldığının onayı ardından sanal POS kurulumuna onay verilmektedir.

Sanal POS için Güvenilir Tercih: PayTR - Bankacıyım
Sanal POS için Güvenilir Tercih: PayTR | Bankacıyım

POS dolandırıcılığının önüne geçilmesi adına kullanılan SSL sertifikası ve son kullanıcı tarafından yapılan harcamaya GSM onayı verilmesini sağlayan 3D Secure sistemi, e-ticaret sitelerinde bulunması gereken güvenlik önlemleri başında gelir. SSL sertifikası şifreleme sistemi ile e-ticaret sitesinde yapılan alışverişlerde müşteri banka ve kredi kartı bilgileri korunur. Bilgiler kötü niyetli kişilerin eline geçmesi önlenerek kopyalanma riski ortadan kalkar. 3D Secure sistemi ise sadece kart sahibinin onayının verildiği harcamaların gerçekleşmesini sağlayarak sitenin güvenliğini bir basamak daha artırır.

Bahsedilen iki güvenlik sistemi yanında e-ticaret siteleri yazılımlarını güncel tutarak ve antivirüs yazılım kullanarak güvenilirliğini artırmayı tercih etmelidir. Sanal POS tedarik edilecek altyapı sağlayıcısı da ilave güvenlik önlemleri ile alışveriş güvenliğini sağlama noktasında önemli aşamalar kaydedilmesine katkı sağlar. Alınan güvenlik önlemlerinin tamamı, sanal POS sisteminin güvenli olduğunu gösterir. Son kullanıcı da dikkat edeceği bazı noktalar ile güvenlik açığı riski oluşmasını minimize edebilir. Son kullanıcı alışveriş yaptığı e-ticaret sitesinin SSL sertifikası ile cihaz güvenlik yazılımlarının güncelliğini kontrol ederek ve 3D Secure ile ödeme tercih ederek kişisel güvenlik önlemlerini alarak alışveriş deneyimine yönelik riskleri ortadan kaldırmalıdır.

PayTR Sanal POS’un Diğerlerinden Farkı Nedir?

PayTR Sanal POS sistemleri, pahalı sunucu sistemlerine ya da yazılımlara duyulan gereksinimi ortadan kaldırır. İnternetten kredi veya banka kartı kullanılarak yapılacak ödemeleri güvenli bir şekilde bulutta saklayan PayTR sanal POS sistemi; masaüstü ve mobil cihazlarla birlikte tabletlerde çalışır.

PayTR tarafından sunulan çözümler pahalı muadillerine göre oldukça ekonomiktir. Sistemin kurulumu için herhangi bir ücret talep etmeyen PayTR, komisyon ücretlerinde “ciroya bağlı ücretlendirme” tercihi ile irili ufaklı her firmaya özgü çözüm sunar. Herhangi bir bakım ve destek ücretine gerek duyulmadan PayTR sanal POS sistemleri sadece 2 saatte kurulur. Hızlı ve güvenli bir sanal ödeme altyapısı oluşturmak için en uygun maliyetlere PayTR sanal POS sistemleri ile ulaşabilirsiniz.

Tahsilat aracından çok daha fazlası olan PayTR sanal POS, web sitesinin aldığı 3D Secure ve SSL sertifikası gibi güvenlik önlemlerini PCI DSS uyumlu teknik altyapısı ile destekler. Sürekli yazılım güncellemesi desteği ile her duruma karşı güncel tuttuğu güvenlik sistemler, mağaza ve müşteri güvenliğini sağlama konusunda benzersizdir. PayTR tarafından sunulan güvenlik desteği firmanın kendi uzman kadrosu tarafından verilir ve müşterilerin bu önlemlere ilişkin ek personel istihdam etmesine gerek bulunmamaktadır.

Online ödemelerde en çok karşılaşılan sahtecilik şikayetlerini de profesyonel şekilde ele alan PayTR, standart üstü özel uygulamalar ile fraud güvenliğini sağlar. Sektöre özel geliştirdiği filtreler ile sahteciliğe karşı güvenilir altyapı sunan PayTR, ek olarak ödemelerin tamamının sahtecilik izleme personeli tarafından kontrol edilmesini sağlayarak onaya tabi tutar. Mağazanız ve müşteriniz PayTR sana POS sistemleri ile hiç olmadığı kadar güvendedir!

Hazır Alt Yapılarla ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımlarla Entegrasyonu Var Mıdır?

PayTR Sanal POS ve ödeme çözümlerini hazır alt yapılarla ve açık kaynak kodlu yazılımlarla entegre ederek kullanabilirsiniz. HTTPS POST metodu üzerinden çalışan entegrasyon sürecinde firma tarafından teknik destek sağlanmaktadır. Sağlanan dokümanlar ile Pro API açıklamaları, örnek kodlamalar ve yönlendirmelerle ilgili karşılaşılabilecek her senaryoya ilişkin çözümler teknik çözümler yer alır. Gelişmiş API ve Kolay API olmak üzere iki farklı seçenek sunan PayTR sanal POS sistemleri, her API ile farklı altyapılarla entegre çalışabilmektedir.

  1. Gelişmiş API (Pro API)

Tüm yazılım dilleri ile uyumlu çalışan Pro API çözümü, tercih edilen gömülü ödeme formu ile tahsilat sırasında müşterinin web sitesinden ayrılma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Kolay entegrasyon özelliği ile öne çıkan gelişmiş API çözümünü OpenCart, PrestaShop, WooCommerce ve benzer hazır alt yapılarla uyumlu kullanabilirsiniz.

  1. Kolay API (Basic API)

Web sitelerine yazılım müdahalesi yapılamadığı durumlar için geliştirilen Basic API çözümü, oluşturulan bağlantılar ile ödeme yapılmasına olanak tanır. Yazılım bilgisine gerek duyulmadan kullanabileceğiniz kolay API çözümü için PDI-DSS uyumuna gerek duyulmamaktadır.

Sanal POS Hizmeti Sağlayan Bankalar

Bankalar farklı isimlerle tanımladıkları VPOS (Sanal POS) sistemlerini e-ticaret siteleri için hizmet almıştır. Bankalardan temin edilecek sanal POS’larda çalışılması planlanan her banka için ayrı ayrı müracaat aşaması yürütülmesi gereklidir. E-Ticaret sitenizde kullanmak istediğiniz sanal POS çözümü için hizmet alabileceğiniz bankalar şu şekilde sıralanabilir:

  1. Ziraat Virtual POS

E-Ticaret harcamalarında güvenli POS hizmeti sunmayı amaçlayan Ziraat Virtual POS yazılımı, belirli bir komisyon ve ciro blokesi karşılığı hizmet verir. Tek çekim ve taksitli ödeme seçenekleri sunulan sistemde banka kart müşterileri, harcamalarından Ziraat Bankası sanal POS’u kullanarak Bankkart Lira kazanabilir.

  1. ING Sanal POS

ING Sanal POS hizmeti, e-ticaret sitesinde yapılacak harcamalarda ING banka ve kredi kartı kullanımına izin verir. ING’ye ait kart sahipleri, e-ticaret harcamalarında tek çekim ve taksitli ödeme opsiyonlarını kullanarak harcamalarında Bonus kazanma avantajından yararlanabilir.

  1. TEB Sanal POS

TEB Sanal POS sistemi, Visa ve MasterCard logolu tüm banka ve kredi kartlarını destekler. Bahsedilen logoya sahip kredi kartları ile taksitli ödeme yapılabilir.

  1. Halkbank Sanal POS

Web üyesi işyerlerinde Paraf uygulamalarından yararlanılmasını sağlayan Halkbank Sanal POS, bankaya ait kartlarla tek çekim ve taksitli ödeme opsiyonları sunar. Harcamalarda web üyesi işyerlerinde ParafPara kazanılabilir.

  1. İş Bankası Sanal POS

İş Bankası Sanal POS sistemi Visa, MasterCard, UnionPay ve American Express logolu tüm banka ve kredi kartlarına ödeme desteği verir. İş Bankası POS’larında yapılan harcamalara ilişkin yararlanılan tüm hizmetlerden sanal POS müşterileri de yararlanabilir.

  1. Garanti Sanal POS

Garanti Sanal POS hizmeti ile Visa, MasterCard, Diners Club ve American Express logolu banka ve kredi kartları ile ödeme yapılmasını sağlar. Bankaya ait Bonus, Miles&Smiles, American Express Card ve Flexi Card kullanılarak yapılan alışverişlerde ödemeler taksitlendirilebilir.

  1. Vakıfbank Sanal POS (VPOS)

Vakıfbank VPOS, Worldcard kullanıcılarının yaptıkları ödemelere taksit opsiyonu sunar. Vakıfbank VPOS ile yurtdışı kartlarla yapılan tüm harcamalar da taksit imkanından yararlanabilir.

  1. Yapı Kredi POSNET

Yapı Kredi POS NET ile üye işyerleri, tüketiciler ile güvenli bir ortamda satış yapabilmektedir. Banka standart sanal POS, ortak ödeme sayfası ve Teleweb POS adı ile üç farklı tip yazılım ile hizmet vermektedir.

  1. QNB Finansbank FinansWebPOS

FinansWebPOS ile CardFinans kredi kartları ile taksitli alışveriş yapılabilmektedir. QNB Finansbank FinansWebPOS ayrıca, üye işyerleri üzerinden ParaPuan ile alışveriş yapılması desteklemektedir.

  1. Akbank Sanal AKPOS

Akbank’a ait banka ve kredi kartları ile alışverişleri destekleyen AKPOS, yapılan harcamalara ilişkin taksitli ödeme ve chip-para kazanma opsiyonları sunmaktadır. Axess kart sahipleri AKPOS ile yaptıkları harcamalarda artı taksit opsiyonunu tercihe bağlı olarak kullanabilmektedir.

  1. Denizbank DenizPOS

DenizPOS ile Visa, MasterCard ve Amex logolu Debit ve kredi kartları desteklenmektedir. Bonus kart sahipleri DenizPOS üzerinden yapacakları harcamalarda taksit ve Bonus puan kazanma avantajlarından yararlanabilmektedir.

Sanal POS Hizmeti Sağlayan Ödeme Kuruluşları

Sanal POS entegrasyonu için her banka için farklı başvurular yürütmek yerine farklı bankalarla anlaşmalı olan ödeme kuruluşları tercih edilebilir. Bahsedilen ödeme kuruluşları, tüm bankaları bir arada sunarak sanal POS kurulumu için harcanacak emek ve zamanı minimize eder. Bankalara tek tek başvuru yapmak yerine aşağıda sıralanan alternatif sanal POS sağlayıcı firmalar üzerinden e-ticaret sitenize sanal POS kurulumu gerçekleştirebilirsiniz:

  • PayTR
  • HepsiPay
  • iPara
  • PayNet
  • Iyzico
Sanal POS için Güvenilir Tercih: PayTR - Bankacıyım

1.     PayTR

Ücretsiz ve sadece 2 saatlik kurulum süresi ile öne çıkan PayTR Sanal POS, mağaza ve müşterilerin ödeme güvenliğini sağlamak adına gelişmiş altyapısı ile hizmet verir. Ertesi gün ödeme avantajı ile tahsilat için bekleme zorunluluğunu ortadan kaldıran PayTR, çok sayıda banka ile anlaşmalıdır. Güvenilir iş ortakları tarafından referans olunan PayTR ile sahteciliğe karşı gelişmiş koruma güvencesine sahip olabilirsiniz.

2.     HepsiPay

Web mağazalarına yönelik geliştirdiği sanal POS sistemi ile hizmet veren HepsiPay, PCI DSS sertifikasına sahiptir. Kullanım ücreti alınmayan sistemde, aylık ciro büyüklüğüne göre fiyatlandırma uygulanır.

3.     iPara

iPara Sanal POS sistemleri 8 farklı banka ile anlaşmalıdır. Sistemde ücretlendirme, aylık POS hacmi ve paranın hesaba yatması için seçilen vadeye göre belirlenir.

4.     PayNet

PayNET sanal POS anlaşmalı olduğu bankalara ait kartlar ile ödeme yapılmasını sağlar. Komisyon oranları belirlenirken firma tarafınca yıl, şirket cirosu ve sözleşme tipi baz alınarak hesaplama yapılır.

5.     Iyzico

Iyzico sanal POS sistemleri kurulum ücreti ve sabit ücret ödemesi olmadan kullanılabilmektedir. Yapılan her işlem için 0,25 TL işlem ücreti ödenen sistemde, üye işyerlerinde her başarılı işlem için %2,99’dan başlayan komisyon oranları uygulanır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.