Ana SayfaEkonomiGüler Sabancı Dünyanın En Güçlü Kadınları Listesinde

Güler Sabancı Dünyanın En Güçlü Kadınları Listesinde

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Güler Sabancı Kimdir?

Güler Sabancı, 1955 Adana Doğumlu, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda başarılı bir iş kadınıdır. Öğrenim hayatı TED Ankara Koleji daha sonrasında Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünü tamamlamasıyla bitmiştir.

Kariyerine ısrarla lastik fabrikasında başlamak isteyen Güler Sabancı, lastiğin kokusunu sevdiğini söyleyerek, Lassa’da iş hayatının temellerini atmıştır. Lassa’nın başaralı bir yere gelmesini sağlayan Güler Sabancı, zamanla Sakıp Sabancı’nın da vefatıyla Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiştir.

Başarılarıyla birlikte durdurak bilmeden yoluna devam eden Güler Sabancı, bugün dünyanın en güçlü kadınları arasında yer almaktadır.

Güler Sabancı Dünyanın En Güçlü Kadınları Listesinde

Fortune dergisi tarafından hazırlanan ve derlenen Dünyanın En Güçlü Kadınları listesinde, Güler Sabancı 7. Sırada yer almaktadır.

Dünyanın En Güçlü Kadınları 2016 listesinde yer edinen Güler Sabancı hakkında dergide ayrıca bir yazı da yayımlanmıştır. Hayırseverliğinden bahseden dergi, aynı zamanda Türkiye’nin zorlu ekonomik şartlarında 10 yılı aşkın bir süredir Sabancı Holding’in başarılı yönetimini konu alıyor.

Sabancının 3. Kuşak yönetiminde yer alan Güler Sabancı için ayrıca tecrübelerinden de bahsedilen yazı, holdingin kar oranlarına ve yükselişine de değiniyor.

Şirketin globalleşmesinde oldukça etkili bir rol oynayan Güler Sabancı, birçok erkek üye bulunmasına karşın oybirliğiyle yönetim kurulu başkanlığına seçilmiştir. Türkiye’nin şartlarında yine bu durum şaşırtıcı olarak karşılanmış ve ilklerin başlangıcı o zaman başlamıştır. Sabancı, aynı zamanda Türkiye’nin dış dünyaya gönderdirdiği bir elçi olarak da nitelendirilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.