Ana SayfaEkonomiMega Projeler Arsa ve Ev Fiyatlarını Arttırıyor

Mega Projeler Arsa ve Ev Fiyatlarını Arttırıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Önce faiz oranlarının düşüşü, darbe girişimi ve mega projelerin ortaya çıkmasıyla beraber ev almak eskisinden daha zor bir hal almaya başladı. Özellikle İstanbul’da yapılan köprü ve Çanakkale’ye yapılması planlanan köprü mega projelerin artışına sebep oldu.

Mega projelerse arsa ve ev fiyatlarını arttırıyor. İstanbul’da oldukça yükselen ev fiyatları, ev almak isteyen düşük gelirli kesimi bir hayli zorluyor. Kentsel dönüşüm sonrasında artan mega projelerle birlikte, İstanbul’daki gayrimenkul değerleri de 1.5 trilyon değerine ulaştı. 2013’ten bu yana 600 milyar TL artan bu rakam, artmaya da devam edecek gibi gözüküyor. Marmaray gibi projelerin de köprü projelerine eklenmesiyle birlikte ev fiyatlarının yükselmesinin önü alınamıyor.

İstanbul’daki gayrimenkul değerlerinin son 3 yıl içerisinde katlanarak çoğalması ise 1.5 trilyon lira gibi rakamlar elde ediliyor.

İlgili kişilerce yapılan araştırmalarla birlikte, İstanbul’daki emlak fiyatları da, toplamda Boğaz’daki yalılar hariç 2013 yılı itibariyle, 665.6 milyar lira rakamlarını gösterirken mega projelerin çoğalması ve kentsel dönüşümle birlikte bu rakam 1 trilyon 139.2 milyar TL’ye çıkıyor. Aradaki farkında 3 yılda 473 milyar 600 milyon lira olduğu saptanmaktadır.

Mega projelerle birlikte ayrıca ev fiyatları ve arsa fiyatları kadar konut sayısı da artış gösteriyor. 200 bin konut kentsel dönüşümle birlikte eklendi. Özellikle ulaşımın geliştirilmesi ve kentsel dönüşümün etkisiyle emlak fiyatlarının bu denli arttığı düşünülüyor.

Ev fiyatlarındaki ve arsa fiyatlarındaki artışlar %90’ların üzerinde seyretmeye devam ederken tamamlanan projelerle birlikte bu durumun sürmeye devam edeceği gözüküyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.