Ana SayfaKredilerKartlı Ödemelerde Rekor Fiyat

Kartlı Ödemelerde Rekor Fiyat

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka ve kredi kartı ödemelerinde tüm zamanların rekoru Ağustos ayında kırıldı. Ağustos ayında toplamda 51,2 milyar değerinde ödeme yapıldı. 

Bankalararası Kart Merkezinin (BKM)’nin Ağustos ayı ödemeleri geçtiğimiz zaman içinde açıklandı. Bu açıklamaya göre Türkiye’de toplamda 171,8 adet kredi kartı ve banka kartı bulunuyor ve kullanılıyor. Bu tutarda 57,8 değerinde kredi kartı olduğu tespit edilirken banka kartlarının sayısının ise 114 milyon olduğu belirlendi. 

Ağustos verilerinde geçen yılın verilerine göre kredi kartı sayısında bir artış ya da azalma görülmediği, sabit kaldığı gözlenirken banka kartında ise yüzde 2 artış görüldüğü tespit edildi.

Ağustos verilerine göre bir ay içinde Türkiye’de kartlarla 51,2 milyar ödeme yapıldı. Banka kartları ve kredi kartları ile yapılan bu ödeme tutarı toplam değer olarak baz alındı ve hesaplandı. Bu sayının tüm zamanların en yüksek kart ödeme ücreti olduğu belirtildi. Bu toplam tutar içinde kredi kartları ile 46,7 milyar değerinde ödeme yapıldığı, banka kartları ile 4,5 milyar ödeme yapıldığı tespit edildi. 2015 yılının Ağustos ayına kıyasla bu yılın büyüme oran değerleri de verildi. Kredi kartı ile yüzde 10, banka kartı ile yüzde 30 büyüme olduğu gözlendi. 

2015 yılı içinde Ağustos ayı ödeme verileri de göz önüne alındığında geçen yıl kredi kartları ile toplamda 42,6 milyar ödeme yapıldığı tespit edildi. Banka kartları ile yapılan Ağustos ayı ödemesinin ise 3,4 milyar olduğu belirtildi. Böylece geçen yılın Ağustos ayı ödeme toplamının 46 milyar lira olduğu açıklandı.

Bu yıl kart ödemelerinin bu kadar büyük bir artış göstermesinde çeşitli nedenlerin etkisi olduğu tahmin ediliyor. Tatil için Ağustos ayının tercih edilmesi bu nedenlerden birisi olarak gösteriliyor. 

Eylül ayı içinde de Kurban Bayramı sebebiyle 2,7 milyar liralık kart ödemesi yapıldığı tespit edildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.