Ana SayfaKredilerDeutsche Bank Hisseleri En Düşük Seviyede

Deutsche Bank Hisseleri En Düşük Seviyede

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Almanya’da bulunan ve Almanya’nın en büyük bankalarından biri olan Deutsche Bank zor günler geçiriyor. Deutsche Bank’ın hisseleri bu zamana kadarki en büyük düşüşü bugün yaşadı. Frankfurt borsasında işlem görmekte olan bankanın hisseleri bugün sabah saatlerinde yüzde 6 oranında gerileme yaşadı. Deutsche bankın hisseleri sabah yüzde 6 gerilesi sonucu 10, 63 avro üzerinden işleme tabi tutuldu. 

Deutsche bank tarihi boyunca en düşük seviyeyi 10,63 üzerinden görmüştü ve bu seviyeye tekrardan geri indi. Sabah saatlerinden sonra bir süre yükselen Deutsche bank hisseleri saat 11.54 ile birlikte 10.71 değerini gördü. Bankanının hisselerinde şuan için yeni bir dalgalanma yaşanmadığı ve aynı seviyede işlem gördüğü belirtiliyor.

Almanya’nın önemli kurumlarının başında gelen Deutsche bankın bu şekilde düşüşe geçmesi diğer Avrupa ülkelerinin piyasalarını da olumsuz yönde etkiledir. Diğer piyasalarda da düşüş yaşandı. Bu düşüş haberinden sonra Bloomberg Avrupa Bankaları ve Finansal Servisleri Endeksi yüzde 1,5 miktarında düşüş yaşadı ve geriledi. 

Avrupa bankalarının olumsuz yönde etkilenmesi oradaki yatırımcılarında endişe duymasına yol açtı. Ekonomi uzmanları bu durumun siyasi ilişkilerden dolayı ortaya çıktığını savunuyor. Ekonomi uzmanlarına göre bu düşüşte ABD ile Deutsche bank arasında gelişen siyasi sorunların etkisi çok büyük. Bu düşüşte bankada yaşanan sermaye sıkıntılarının etkileri olduğu da belirtiliyor. 

Alman ekonomi dergilerinden biri olan Focus dergisi de konuyla ilgili olarak düşüşe siyasi ilişkilerin sebep olabileceğini savundu. Focus dergisi, Almanya hükümetinin ABD ile sorunlarının devam etmesi halinde Deutsche banka yardım etmeyeceğini belirtti. 

Deutsche bank ile ABD Adalet Bakanlığı arasında geçen hafta konut kredisi ve konut kredisi sebebiyle ortaya çıkan menkul kıymetler (RMBS) faaliyetleri nedeniyle sorunlar yaşanmıştı. Banka ABD’nin istediği 14 Milyarlık anlaşma teklifini ödemeyeceğini açıklamıştı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.