Ana SayfaEkonomiFındık Fiyatlarında Düşüş Yaşandı

Fındık Fiyatlarında Düşüş Yaşandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fındık fiyatlarında düşüş yaşanıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, yaptığı açıklama ile yeni haftada fındık fiyatlarında düşüş yaşandığını dile getirdi. Fındık fiyatları geçen haftayı 12,75 liradan kapatıldığı bildirilirken fındığın yeni haftaya 12 Türk lirası ile başladığı açıklandı. Soydan açıklamasında bu fiyat karşısında büyük bir şaşkınlığa uğradıklarını söyledi. Üreticilerin bu durumdan memnun olmadığını ve artış beklediğini belirten Soydan, fiyatlarda sürekli düşüş yaşandığını, satılan fındık olmadığı halde sürekli biçimde gerileme yaşandığını dile getirdi. 

Soydan bu durumun adeta ‘üreticiyle dalga geçme’ olduğunu belirttti. Fındık üreticilerinin artık daha bilinçli olduğunu ve ürününü satmak için beklediğini söyleyen Soydan, bu durumun gerekli sonucu getireceğini inandığını belirtti. 

‘Emanet Edilen Fındıklar Piyasayı Etkiledi’

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, açıklamalarına geçen sezon emanet edilen fındıkların piyasayı etkilediğini söyleyerek devam etti. Birçok üreticinin emanet fındıklarının parasını hala alamadığını belirten Soydan, geçen seneden kalan emanet fındıkların piyasayı olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi.

Fındık Üreticilerine Destek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan uygulama ile fındık üretici belgesine sahip olan kişilere dekar başına 170 Türk lirası değerinde yardım yapılacak. Fındık fiyatlarının düşmesinden olumsuz etkilenen fındık üreticilerine yapılacak bu yardım ile zararın bir kısmının telafi edilmesi amaçlanıyor. Resmi gazetede yayımlanarak uygulamaya konulan yasa ile 2016 yılı ürünleri için dekar başına 170 lira bazlı gelir desteği yapılacak. Bu destekten faydalanmak isteyen fındık üreticilerinin 30 Aralık 2016 tarihine kadar kayıt için başvurması gerekiyor. Başvuru sonrası ödemelerin 2017 yılında yapılacağı bildirildi. Ödemeler Ziraat Bankası’ndan yapılacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.