Ana SayfaEkonomiDevlet Memurluğuna Yeni Düzenleme

Devlet Memurluğuna Yeni Düzenleme

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Devlet memurları yasasıyla ilgili yeni düzenlemelerin yapıldığı açıklandı. Artık OHAL olmadan da memurlar işten çıkarılabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada memurluk sistemiyle ilgili yeni düzenlemelerin yolda olduğunu belirtti. Bakan Müezzinoğlu yeni çıkan yasanın yalnızca FETÖ terör örgütüne ait memurları değil tüm memurları kapsayacağını açıkladı. Yeni çıkan yasa tüm memurları kapsayacak, işini aksatan ve istenildiği gibi yapmayan memurlar hakkında işlem uygulanacak. Bu kişilerin OHAL’e gerek kalmadan işleriyle bağlantıları kesilecek ve işten atılacağı belirtildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı açıklama ile yeni uygulamaların üzerinde çalışıldığını, yakın zaman içinde detayların kesinleşeceğini belirtti. Bakan, bu uygulamayı bir an önce uygulamaya koymak istediklerini de dile getirdi. Bu uygulama ile devlet memurlarının işini aksatmasının önüne geçilmeye amaçlandığı belirtildi. 

Bakan Müezzinoğlu, devlet memurluğunun FETÖ gibi terör örgütleri için iyi bir iş kapısı olduğunu belirtirken  bu alanlarda çalışan devlet memurlarının bu örgütlere katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi. Yeni uygulama ile  devlet memurluğu rejiminin değişeceği vurgulanırken, memurluğun devlet garantisi yerine daha esnek bir kurum haline getirileceği belirtildi. Bu uygulama ile işini aksatan, işindeki etkilerini kötüye kullanan ve terör örgütü olduğu tespit edilen kişilerin işine hemen son verilecek. 

40 Bin Memur İhraç Edilecek

Devlet memurluğu ile ilgili yeni yasa tasarısı düzenlenirken 40 bin memurun da terör örgütüne üye olmak suçundan ihraç edileceği belirtildi. Teknik takiple bir süredir takip edilen memurlar üzerinde inceleme başladığı belirtilirken bu kişilerin bir an önce ihraç edileceği açıklandı. İhraçların birçok farklı alanda yapılacağı belirtildi. Bu alanlar içinde yer alan eğitim, sağlık gibi alanlardan 20 bin memur ihraç edileceği bildirildi. Memurların inceleme dosyalarında katıldıkları etkinlik ve eylemlerin de etkili olduğu belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.