Ana SayfaEkonomiASBAŞ Bodrumu Geride Bıraktı

ASBAŞ Bodrumu Geride Bıraktı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de yat üretiminin önde gelen ismi olan Antalya Serbest Bölge (ASBAŞ)’de yer alan 53 yat bölgesinde 15 yıl içinde 702 milyon dolar elde edildiği açıklandı. 53 adet yat bölgesinde 15 yıl içinde farklı firmalara ait 326 yatın denize indirildiği ve bunlar üzerinden 702 milyon dolar gelir elde edildiği belirtildi. Yatların toplam uzunluklarının 5 bin 716 metre olduğu bildirildi. 

Antalya Serbest Bölgesi’nde bulunan bu yatlarda dünyaca ünlü isimlere ait yatlarında olduğu belirlendi. 2016 yılı içinde ASBAŞ’tan denize 18 tane yatın indirildiği belirtilirken şimdiye kadar 50 milyon dolar hasılat elde edildiği de bildirildi. 

ASBAŞ Türkiye’de 2000 yılında ultra lüks yapımına başlamıştı. ASBAŞ’ın bünyesinde bulunan 101 yat firmasından 53 tanesi ise yat sektöründe önemli noktada bulunuyor. 2000 yılında başlanan lüks yat yapımında 2014 yılına gelindiğinde metre bazında ele alınan yat üretiminde ASBAŞ Türkiye’de üçüncü sıraya yükselmişti. ASBAŞ’ ın artık Türkiye’de birinci sıraya yükseldiği ve en büyük rakibi olan Tuzla ve Bodrum’u geride bıraktığı bildirildi.

Türkiye’de Birinci Bölge Antalya

Yat üretiminde birinci sırada yer alan Antalya’yı Tuzla ve Bodrum’un takip ettiği açıklandı. ASBAŞ, bu başarısıyla Türkiye’nin dünya metre bazında yat üretiminde üçüncü sıraya yükselmesini sağladı. Bu yıl içinde 18 yatın denize indirildiği açıklanırken iki tane geminin hala denizde olduğu belirtildi. 

ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses konuyla ilgili olarak ASBAŞ’ın Hollanda, İngiltere, Avustralya, ABD, Katar gibi önemli dünya ülkelerine satış yaptığını söyledi. Gürses, şimdiye kadar inen 18 yatın toplam uzunluğunun 369 metre olduğunu belirtirken yıl sonuna kadar bu sayının 40 yata çıkarılması amaçlandığını dile getirdi.

ASBAŞ’ın hedefi ile 2018 yılına kadar bölgenin 3 bin 180 metre olması amaçlanıyor. ASBAŞ’ta 2005 yılından beri yat bakımı ve onarımı da yapıldığı belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.