Ana SayfaEkonomiVergide Ceza Yükü İndirimi Geliyor

Vergide Ceza Yükü İndirimi Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Devletten gelen açıklamalara göre vergi sisteminde önemli değişiklikler yapılacak. Vergi sisteminde uygulanan yasaların ülke ekonomisinde meydana gelen gelişmelerin ve tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden şekillendirileceği açıklandı. Bu değişikliklerin yapılacağı ilk alan ise vergi cezaları olacak. Yeni çıkarılacak yasa ile vergi ceza yükünde hafifleme olacak. 

Maliye Bakanlığı’nın yapacağı değişikliklerle vergi ceza yükü azalırken geriye dönük vergi incelemeri 5 yıldan 3 yıla düşecek. Yeni uygulamalarda pişmanlık ödeme sistemi geliştirilecek. Maliye Bakanı Naci Ağbal vergi sisteminde yapılacak değişiklikler hakkında geriye dönük incelemelerin 3 yıl olma esasının önümüzdeki yıldan itibaren uygulanacağını söyledi. Ağbal yeni yasanın kiracı ve ev sahibi arasında da bazı değişiklere sebep olacağını belirtirken ev sahini ile kiracı arasında yaşanan sorunların önce mükellefle paylaşılması sağlanacak. Sorunlar ve geciken ödemeler mükelleflere en az 15 gün önceden bildirilecek.

Yeni çıkacak yasa ile vergi sisteminde şu yenilikler uygulanacak

  • Yeni yasa mükelleflere büyük kolaylıklar sağlayacak. Buna göre mükellefler artık online takip sistemi ile vergi incelemelerini aşamalı olarak izleyebilecek. Bu şekilde mükellefler vergi incelemeler aşamaları hakkında bilgi sahibi olacak. Yeminli mali müşavirler istediği anda vergi incelemleri hakkında bilgi edinebilecek.
  • Yeni yasa tasarısı ile geriye dönük incelemelerde artık 5 yıl yerine 3 yıl dikkate alınacak. Buna göre 3 yıllık vergi borçlarında düzenli ödeme yapan kişiler tespit edilecek bu kişiler için indirim uygulanacak. Borçlarını düzenli ödeyen kişilere uzun vadeli taksit imkanı sunulurken aylık faiz uygulaması yapılmayacak. Toplam borç üzerinden indirim yapılacak kişilerden teminat istenmeyecek. 
  • Vergi sisteminde oluşacak değişiklikler bu yıl uygulanmacak. 3 yıllık inceleme 2017 yılında başlayacak. 2016 yılında ise 2011 yılına kadar olan vergiler incelenecek. Bu aşamada ortaya çıkacak olan borçlar ve cezalarda mükellefe kendini savunma hakkı tanınacak. 
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.