Ana SayfaEkonomiOPEC Üyesi Ülkelerden Petrol Kararı

OPEC Üyesi Ülkelerden Petrol Kararı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) 28 Eylül 2016 tarihinde gayriresmi bir toplantı gerçekleştirdi. OPEC gayriresmi toplantısının başkent Cezayir’de yapıldığı bildirildi. Cezayirli gazetecilerin yaptıkları açıklamada Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC)üyesi ülkelerin ürettikleri petrolün seviyesini sabit tutma kararı aldığı belirtildi. OPEC üyesi ülkeler bu anlaşma ile petrollerinin seviyesini arttırmayacak. 

Cezayir’de yapılan toplantıya OPEC üyesi ülke yetkililerinin katıldığı açıklandı. Toplantıda alınan kararların detaylarının henüz açıklanmadığı belirtilirken bu gayriresmi toplantıda alınan kararların Kasım’da Viyana’da yapılacak resmi OPEC toplantısında yeniden görüşüleceği bildirildi. 

OPEC gayriresmi toplantısının duyurusunu yapan Cezayir Enerji Bakanı Nureddin Butarfe, toplantının yapılma amacının 50 doların altında fiyatlara sahip petrolün bu fiyatının korunması gerekliliği olduğunu dile getirdi. Butarfe toplantıda bu amaca uygun bir karar verildiğini açıkladı.

OPEC’in en son gayriresmi toplantısı geçtiğimiz Nisan ayında Katar’ın başkenti Doha’da yapılmış ve bu toplantıda da üretimi durdurma kararı çıkmamıştı. OPEC Haziran 2016’da da Viyana’da resmi bir toplantı gerçekleştirmiş, bu toplantıda da benzer bir karar alarak petrol üretimini durdurmamıştı.

Toplantı Öncesi Petrol Fiyatları

28 Eylül tarihinde yapılan OPEC toplantısı öncesi Brent petrol varil fiyatının 46 dolar civarında olduğu açıklanmıştı. Uzmanlar petrol piyasasının OPEC toplantısında çıkacak kararları beklediğini bildirilmiş, toplantıdan çıkan sabit karar sonucu piyasada bir hareketlilik meydana gelmediği gözlenmişti. Brent petrolü varil fiyatının şuan da 44,8 dolara indiği belirtildi. 

OPEC Nedir?

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü, ilk toplantısını 10 Eylül 1960’da yapmış, 12 ülkeden olulan bir topluluktur. OPEC üyesi 12 ülkenin tamamı dünyanın önemli petrol rezervine sahip ülkelerden meydana geliyor. Bu ülkeler arasında Suudi Arabistan, İran, Irak, Venezuela, Kuveyt, Katar, Endonezya, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri, Angola, Ekvator, Nijerya ve Cezayir bulunuyor. Örgüt petrol ihraç ülkeler arasında birlik sağlamak ve üye olan ülkelerin ortak çıkar etrafında birbirini koruması amacıya kurulmuştur. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.