Ana SayfaSigortaSigorta Şirketlerine BES Cezası

Sigorta Şirketlerine BES Cezası

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) yeni yaptığı açıklama ile Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) ait aidat bilgileri olmayan sigorta şirketlerine ceza verileceğini açıkladı. Yeni düzene göre sigorta şirketlerinde Bireysel Emeklilik Sistemi’ne ait aidat bilgileri eksiksiz biçimde yer alacak. Bu şartı yerine getirmeyen sigorta şirketleri para cezası alacak. Kamu Denetçiliği Kurumu’nun para cezası detaylarını Hazine Müsteşarlığı ile görüşeceği ve detaylandıracağı belirtildi.

Bir şirketin ilgili yasayı bahane ederek müşterisinden aidat parası alması üzerinde Kamu Denetçiliği Kurumu’na gelen şikayet üzerine ilgili değişikliğin yapılacağı belirtildi. KDK sigorta şirketini usule uygun davranmadığını tespit ederek sigorta şirketine para cezası verdi. Kamu Denetçiliği Kurumu mağdur olan müşteriye alınan fazla paranın geri ödenmesi konusunda Hazine Müsteşarlığı ile görüştüğü açıklandı.

Kararda Neler Olacak?

Yeni çıkacak karar ile Bireysel Emeklilik Sistemine ait aidatın kişilerden usulsüz biçimde alınması önlenecek ve bu yükümlülük Müsteşarlıkça Emeklilik Gözetim Merkezinde denetlenecek. İlgili şikayete konu olan aidat yükümlüğü kararında yeni bir emeklilik hesabı açtıran kişilerden aidat ücreti isteneceği ibaresinin olduğu belirtildi. Ancak bu kararda adı geçen bireysel emeklilik aidat ücretinin ilk girişte alınmayacağı, başlangıçtan sonraki 36 aylık süreç içinde ayrılık olursa alınacağının yazdığı belirtildi. Emeklilik başvurusu yapan kişilerin 36 ay süre dolmadan bireysel emeklilikten ayrılmak istemesi durumunda ise aylık asgari ücretin yüzde 75’lik oranında aidat ücreti alınmasının gerektiği ifade edildi. Buna göre ilgili sigorta şirketini mağdur müşteriden 648 lira giriş ücreti alması usulsüzlük olarak adlandırıldı.

KDK tarafından yetki verilen Hazine Müsteşarlığı’nın ilgili kurumu ve gelen şikayeti incelemesi üzerine ilgili şikayetle ilgili belge olmaması sonucu sigorta şirketini ceza verilemeyeceği ortaya çıktı. Bundan sonraki buna benzer usulsüzlüklerde ise para cezasının uygulanacağı belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.