Ana SayfaEkonomiMaliye’den 210 Firmaya Para Cezası

Maliye’den 210 Firmaya Para Cezası

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra ülkede geniş bir inceleteme başlatılmış, firmalar yoğun bir incelemeye tabi tutulmuştu. Bu kapsamda FETÖ ile ilişkisi olabilecek 5 bin şirket hakkında inceleme başlatılmış ve bu incelemeyi MİT ile birlikte İçişleri Bakanlığı , Maliye Bakanlığı  ve Gümrük Bakanlığı yürütmüştü. Bu incelemeler sonucunda FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen 210 firmaya para cezası verildi. 

Maliye tarafınan Terör örgütüne mali yardımda bulunmak suçuyla suçlanan 60 işadamının tüm mal varlıklarına el konuldu. Maliye incelemeleri sonucu 5 bin şirket içinden vergi kaçakçılığı yapan ve usulsüz işlemlerde bulunan 210 şirkete 2.7 milyar para cezası kesildi. Bu şirketlerde 15 Temmuz sonrası şüpheli para aktarımı yapıldığı da tespit edildi.

Tüm Hesaplar Kontrol Edildi

Maliye Bakanlığı ve Gümrük Bakanlığı’nın kapsamlı araştırmaları sırasında firmalara ait tüm hesaplar kontrol edildi. Firmaların banka hesapları, yaptıkları para transferleri, örgütlere para aktarmaları ve yurtdışı bağlantıları tek tek incelendi. Buna göre şirketlerin şüpheli davranışlarına gözlendiği belirtildi. İncelemeler sırasında darbe girişiminden sonra nakit, mal varlığı devri yapan firmalar tespit edildi. Bu  firmaların yönetiminin artık Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu tarafından yapılacağı açıklandı. 

İnceleme sırasında kara para akladığı tespit edilen şirketlerin ise kapatılacağı bildirildi. Bu tespitler sonucu FETÖ finans haritası da Mali Suçları Araştırma Kurulu yenilendi. Örgüte para yardımı yapan şirketlerin banka hesaplarına el konuldu. Bu incelemelerde şirketlerin yaptığı tüm para transferleri dikkate alındı. Mal varlıklarından fazla para transferi yaptığı belirlenen şirket sahipleri ve ortakları şüpheli olarak incelemeye alındı. Bu incelemelerde şirketlerin para transferi için paravan eğitim kurumlarını kullandığı tespit edildi. Örgütle bağlantısı olduğu kesinleşen firmaların listesi yapıldı ve tüm bankalara tedbir alınması amacıyla gönderildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.