Ana SayfaEkonomiAltın Fiyatları Yükseldi

Altın Fiyatları Yükseldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasasından (KMTP) yapılan açıklamalarla altının fiyatının yükseldiği bildirildi. Altının son değerinin 127 milyon 850 lira olduğu açıklandı.

Altının fiyatlarında hafta içinde sürekli dalgalanma olduğuna dikkat çekilirken son değerlerde yükselme yaşandığı gözlendi. Altın piyasası içinde 11 işlemde toplam 17 milyon 294 bin 225 liralık işlem hacmi görülürken 15 işlemde ise 24 milyon 774 bin 468,8 dolar değerinde işlem hacmi yapıldığı bildirildi. 

Gümüş piyasasında da 6 işlemde toplam 931 bin 850 liralık işlem hacmi yapıldığı açıklandı. Gümüş piyasasında 5 işlem için görülen hacim değeri ise 921 bin 722 dolar değerinde.

Altın fiyatları iki gün önce de yükselmiş ve en fazla 127 milyon 500 lira değerini almıştı.

Altın İhracatında Artış

Yıl içinde sürekli yükselişte olan altında ihracat değerlerinin ilk 8 ay içinde arttığı bildirildi. Buna göre altında 2016 Ağustos ayında diğer aya göre yüzde 81,6 artış görüldü ve ihracat değeri 505 milyon 947 bin dolara çıktı. 2016 Ağustos ayında yapılan ithalatın ise yüzde 21,3 değerinde düştüğü ve 424 milyon 321 bin olduğu bildirildi.

Altın ihracatı 2016 yılının ilk 8 ayında da artış gösterdi.2015 yılının ilk 8 ayına göre altın ihracatında yüzde  6 büyüme yaşandı. 2016 yılının ilk 8 ayında toplam ihracat değeri 6 milyar 219 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamların 2012 yılından beri görülen en büyük ihracat değeri olduğu açıklandı.

İthalat değerlerinde ilk 8 ay içinde de azalma görüldüğü ortaya çıktı. Geçen yılı Ocak ile Ağustos ayları arası yapılan ithalata göre bu yıl yüzde 4 düşüş yaşandı ve ilk 8 ayda yapılan ithalat değeri 36,7 ton değerinde düşüş yaşadı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.