Ana SayfaEkonomiTasarruf Hareketi ile Kalıcı Zenginlik

Tasarruf Hareketi ile Kalıcı Zenginlik

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

    Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’de tasarruf oranının çok düşük olduğunu ve oranın yüzde 15’i bulmadığını dile getirdi. Şimşek, kalıcı zenginlik sağlamak için tasarruf yapmanın şart olduğunu belirtirken tasarruf etmek yolları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

    Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye’nin tasarruf oranlarını değerlendirdiği konuşmasında söze Türkiye’de tasarruf oranının milli gelire çok az katkı yaptığını söyleyerek başladı. Tasarruf yapıldığı takdirde ülkedeki cari açığın azalacağını vurgulayan Şimşek tasarruf arttıkça özel sektörde borçlar azalacak dedi.

    Tasarrufu arttırmak için çeşitli uygulamaların yapıldığını belirten Şimşek bu kapsamda ilk olarak Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) değişiklik yapıldığını ifade etti. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) yapılan değişiklik sayesinde tasarrufun 20 milyar liradan 57 milyar liraya çıktığı ve katılımcı sayısının ise 3 milyondan 6.5 milyon kişiye ulaştığı belirtildi. 

    Ortalama tasarruf miktarının Türkiye’de yüzde 15 civarında olduğunu dile getiren Şimşek bu oranın çok düşük olduğunu sözlerine ekledi. Türkiye gibi orta sınıf ülkelerde bu rakamın yüzde 30 olduğunu dile getiren Şimşek Türkiye’de bu oranın yakalanmasını amaçladıklarını açıkladı.

    Tasarruf Alışkanlıkları Öğretiliyor

    Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek , tasarruf alışkanlıklarını insanlara aşılamaya çalıştıklarını belirterek ilerleyen yıllarda yapılan çalışmalar sonucu tasarruf miktarında artış olacağını beklediklerini açıkladı. Tasarruf için gerekli devlet teşviklerinin yapıldığını anlatan Bakan ülkenin büyümesi için vatandaşın da bilinçli olması gerektiğinin altını çizdi. Yapılan tasarrufların hep atıl olduğunu dile getiren Şimşek altın alıp evde bekletmenin anlamsız olduğunu, altının alındıktan sonra bankalara teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Bu uygulamanın aynı zamanda altın sahibine de aylık  kazanç sağlayacağını belirten Şimşek yastık altı dövizlerin ülke ekonomisine hiçbir katkı yapmadığını dile getirdi. 

    Mehmet Şimşek yatırım amaçlı dövizlerin ve altınların ülke ekonomisine olan katkısından bahsederken tüm vatandaşları tasarruf yapmaya davet etti.

    Orhan Babaeski
    Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
    Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

    Merak ettiklerini sormak için:

    Yorum alanını doldurun.
    Lütfen adınızı buraya yazın

    Aramıza Katılın

    48,216BeğenenlerBeğen
    11,397TakipçilerTakip Et
    63TakipçilerTakip Et
    2,248TakipçilerTakip Et
    0AboneAbone Ol

    Ziraat Hayat ve Emeklilik İş Başvuruları

    Türkiye'nin lokomotif kurumlarından olan Ziraat Grubu, emeklilik ve sigorta şirketi kariyer planlamaları iş başvuruları ve personel alımları hakkında merak ettikleriniz.

    Türkiye’nin İlk Dijital Bankası Faaliyete Göstermeye Başladı!

    Bugün itibariye Resmî Gazete’de yayımlanan bir karara göre Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans...

    Akbank Yarı Zamanlı Takım Arkadaşları Arıyor!

    Akbank, banka iş ilanları kapsamında yayımlamış olduğu yeni bir ilanla yarı zamanları görevlendirmek üzere...

    BDDK Onayladı: 2 Yeni Banka Kuruluyor!

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Resmî Gazete’de yeni bir ilan yayımladı. Yayımlanan bu...

    QNB Finansbank 11 Farklı İl için Banka Personel Alımı Yapıyor!

    QNB Finansbank tarafından yapılan banka iş ilanları duyurusunda 11 farklı il için banka personel...

    Banka Gişe Yetkilisi Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?

    Bankalar şube ağlarını genişlettikçe personel alımlarını da artırıyorlar. Banka iş ilanları yayınlanırken denk gelmişsinizdir gişe yetkilisi alımları ilanlarına. Başvuru yapmadan önce banka gişe yetkilisi ne iş yapar, görevleri nelerdir, bankaların aradığı kriterler nelerdir? Bunları bilmeniz gerekli.