Ana SayfaEkonomiTasarruf Hareketi ile Kalıcı Zenginlik

Tasarruf Hareketi ile Kalıcı Zenginlik

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’de tasarruf oranının çok düşük olduğunu ve oranın yüzde 15’i bulmadığını dile getirdi. Şimşek, kalıcı zenginlik sağlamak için tasarruf yapmanın şart olduğunu belirtirken tasarruf etmek yolları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye’nin tasarruf oranlarını değerlendirdiği konuşmasında söze Türkiye’de tasarruf oranının milli gelire çok az katkı yaptığını söyleyerek başladı. Tasarruf yapıldığı takdirde ülkedeki cari açığın azalacağını vurgulayan Şimşek tasarruf arttıkça özel sektörde borçlar azalacak dedi.

Tasarrufu arttırmak için çeşitli uygulamaların yapıldığını belirten Şimşek bu kapsamda ilk olarak Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) değişiklik yapıldığını ifade etti. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) yapılan değişiklik sayesinde tasarrufun 20 milyar liradan 57 milyar liraya çıktığı ve katılımcı sayısının ise 3 milyondan 6.5 milyon kişiye ulaştığı belirtildi. 

Ortalama tasarruf miktarının Türkiye’de yüzde 15 civarında olduğunu dile getiren Şimşek bu oranın çok düşük olduğunu sözlerine ekledi. Türkiye gibi orta sınıf ülkelerde bu rakamın yüzde 30 olduğunu dile getiren Şimşek Türkiye’de bu oranın yakalanmasını amaçladıklarını açıkladı.

Tasarruf Alışkanlıkları Öğretiliyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek , tasarruf alışkanlıklarını insanlara aşılamaya çalıştıklarını belirterek ilerleyen yıllarda yapılan çalışmalar sonucu tasarruf miktarında artış olacağını beklediklerini açıkladı. Tasarruf için gerekli devlet teşviklerinin yapıldığını anlatan Bakan ülkenin büyümesi için vatandaşın da bilinçli olması gerektiğinin altını çizdi. Yapılan tasarrufların hep atıl olduğunu dile getiren Şimşek altın alıp evde bekletmenin anlamsız olduğunu, altının alındıktan sonra bankalara teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Bu uygulamanın aynı zamanda altın sahibine de aylık  kazanç sağlayacağını belirten Şimşek yastık altı dövizlerin ülke ekonomisine hiçbir katkı yapmadığını dile getirdi. 

Mehmet Şimşek yatırım amaçlı dövizlerin ve altınların ülke ekonomisine olan katkısından bahsederken tüm vatandaşları tasarruf yapmaya davet etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.