Ana SayfaEkonomiTürkiye’nin İlk Biyokütle Tesisi 11 Ekim’de Açılıyor

Türkiye’nin İlk Biyokütle Tesisi 11 Ekim’de Açılıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin ilk biyokütle tesisi olacak tesis 11 Ekim’de Gönen’de hizmet vermeye başlayacak. Balıkesir Gönen’de kurulan biyokütle tesisi Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. Mutlular Enerji tarafından yapılan tesisin bir süredir devam eden deneme çalışmaları tamamlandı ve tesis kullanıma hazır hale geldi. 11 Ekim’den itibaren tesis enerji üretimine başlayacak.

EPDK tarafından lisans verilen biyokütle tesisinin 49 yıllık lisans aldığı bildirilirken Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin proje üzerinde yüzde 5 hisse satın aldığı ve tesise ortak olduğu açıklandı. Türkiye’nin ilk biyokütle tesisi için harcanan paranın 60 milyon dolar olduğu belirtildi. Balıkesir Gönen’de kurulan dev tesisin saatte 30 MW güçle kurulduğu ve tesisten bir gün içinde 700 ton atıktan geri dönüşümle 720 MW enerji edilmesinin hedeflendiği açıklandı. Biyokütle tesisi enerji atıklarından enerji üretecek ve Balıkesir’in tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak.

60 Milyon Dolarlık Tesis

Yapım maliyeti 60 milyon dolar olan lisanslı biyokütle tesisi Türkiye’de bir ilk olacak ve başarılı olması halinde diğer şehirlerde de benzerleri yapılacak. Projeye yatırım yapanlardan biri olan yatırımcı İbrahim Mutlu 13 Ekim tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediye’sine tesisin yüzde 5 hissesinin verileceğini ve bu şekilde ortalığın resmi bir hale geleceğini söyledi.

Biyokütle tesisinin ilk aşamada daha küçük çaplı elektrik üreteceği, ilk adımda sadece Gönen’deki kırsal bölgelerin elektriğini karşılayacak kadar üretim yapılacağı belirtildi. Tesisin sonraki büyük hedesi ise tüm Balıkesir’in elektriğini üretmek olacak. 

60 milyon dolar bütçe ile Balıkesir Gönen’de kurulan biyokütle tesisinde toplamda 300 kişinin istihdam sağlayacağı belirtildi. Biyokütle tesisinde geri dönüşümle enerji üretmek için çeltik sapı, mısır sapı,kanalo,  orman altılığı ile hayvan gübresi kullanılacak. Tesisin aynı zamanda çevreye duyarlı bir enerji santrali olacağı ve  çevreye hiçbir zarar vermeden üretim yapılacağı belirtildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.