Ana SayfaEkonomiRusya’dan 607 Uçak Geliyor

Rusya’dan 607 Uçak Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya tarafından charter uçuşlarına getirilen yasak kaldırıldı. Yasak kaldırıldıktan sonra bu uçuşlarla gelen turist sayısında ciddi oranda yükselme olduğu gözlendi. Son yılların en düşük turist sezonunu geçiren Antalya’ya yasak sonrası birçok turistin geldiği bildirildi.

Bir süredir yasaklanan Charter uçuşlarının yasağı kalktıktan sonra ilk uçuş 2 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşmişti. Türkiye ile Rusya arasında yaşanan sorunlardan dolayı Rusya tarafından yasaklanan uçuşlar ülkeler arasındaki sorunlar çözülünce tekrardan serbest oldu. 2 Eylül’den beri yapılan uçuş izinlerinin Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşma sonucu oluştuğu açıklandı. İlk Charter uçuşu Moskova’dan Antalya’ya doğru gerçekleşti. 

Charter uçuşlarına izin çıktıktan sonra Antalya’ya gelen Rus turist sayısında artış yaşandı. 2 Eylül tarihinde Coral Travel firması tarafından Royal Flight Havayolları’na ait Boeing 767 tipi uçakla yapılan uçuşla toplamda 309 Rus turistin Antalya’ya seyahat ettiği belirtildi. 2 Eylül tarihinden bu yana ise Antalya’ya yolculuk eden Rus turist sayısının 153 bin 400 olduğu açıklandı. Bu kişilerin 93 Charter ve tarifeli uçuş kullandıkları bildirildi.

Turist Sayısında Artış Yaşandı

Son 9 yılın en durgun dönemini geçiren Antalya 2 Eylül’den bu yana eski hareketli günlerine döndü. Kısa zaman içinde turist sayısında önemli bir artış sağlandı. Rusya’dan Charter uçuşlarına verilen izinle oluşan turist sayısının gelecek yaz döneminde daha çok artacağı tahmin ediliyor. 

Rusya’dan Antalya’ya yapılan Charter uçuşlarının Ekim ve Kasım aylarında da devam edeceği bildirildi. Bu aylar içinde yapılması beklenen Charter uçuşlarının sayısının 607’ye yükseldiği belirtildi. Bu Charter uçuşları ile 130 bin Rus turistin daha Antalya’ya gelmesi bekleniyor. 

Rusya-Antalya arası yapılan Charter uçuşlarının yıl sonuna kadar daha çok artması beklenirken 2016 yılı sonuna kadar gelecek turist sayısının ise 350 bin olabileceği konuşuluyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.