Ana SayfaEkonomiİslam Kalkınma Bankası’ndan Türkiye’ye Destek

İslam Kalkınma Bankası’ndan Türkiye’ye Destek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İslam Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Salah Jelassi yaptığı açıklama ile Türkiye’ye önümüzdeki 10 yıllık süreçte ciddi bir miktarda destek yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yapılacak yardımın enerji yatırımları üzerine olacağı belirtildi.

İslam Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Salah Jelassi Türkiye’nin enerji yatırımlarını desteklemeyi planladıklarını anlatırken destek sürecinin önümüzdeki 10 yılı kapsayacağını belirtti. İslam Kalkınma Banka’sının AAA reytingini kullanarak Türkiye’ye destek vermeyi amaçladıklarını belirten Jelassi, Türkiye’nin kalkınmasına yardımcı olmak istediklerini dile getirdi. Jelassi, basın bültenlerine yaptığı açıklamada Türkiye’de destek vermek istedikleri alanın öncelikli olarak enerji sektörü olduğunu belirtti.

İslam Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Salah Jelassi konuyla ilgili olarak bankalarının enerji sektöründe son iki yılda 540 milyon dolar değerinde kaynak sağladığını belirtirken bu alanda 2 milyar dolar üzerinde de yatırım yaptıklarını dile getirdi. Jelassi yaptıkları yardım finansmanlarının yenilenebilir enerji için kullanıldığını belirtti. Jelassi sanayide enerji verimliliğinde istikrar korumak istediklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye enerji piyasasında olan ihtiyaçların arttığını gözlediklerini dile getiren Salah Jelassi, banka tarafından kabul edilecek projeler doğrultusunda Türkiye enerji yatırımları için destek olacaklarını belirtti. Gelecek 10 yılda yatırımlara destek olunacağı açıklanırken bu yatırımların enerji alanında olacağı da vurgulandı.Bu konuda Türkiye’nin hedeflerinin de önemli olduğunu dile getiren Salah Jelassi yatırımların yenilenebilir enerji kaynaklarına yoğunlaşacağını sözlerine ekledi. Jelassi yenilenebilir enerji dışında temiz enerji üretimi, enerji depo etme, doğalgaz ve elektrik dağıtım sistemleri üzerine de yatırımlar yapılabileceğini açıkladı.

Konya’daki Enerji Merkezi Desteklenecek

İslam Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Salah Jelassi kullanacakları enerji cihazlarının yerli üretimle yapılmasını istediklerini belirtirken bunun ithalat bütçesini düşüreceği için önemli olduğunu belirtti. Jelassi Konya’da yapılan güneş enerjisi projesini de takip ettiklerini ve bu projeyi destekleyeceklerini de sözlerine ekledi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.