Ana SayfaEkonomiJCR Türkiye Kredi Notunu Açıkladı

JCR Türkiye Kredi Notunu Açıkladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan Japan Credit Rating Agency’den (JCR) Türkiye’nin kredi notunu açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye’ye BBB- kredi notunu ve durağan kredi görünümünü verdiğini teyit etti.

Türkiye’nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından birisi olan Japan Credit Rating Agency’den (JCR) yaptığı açıklama ile Türkiye kredi notunu duyurdu. Açıklamada Türkiye’nin Ortadoğu’da yer alan önemli ülkelerden biri olduğu ve nüfusununun 80 milyonun üzerinde olduğu belirtildi. Japan Credit Rating Agency’den (JCR) yapılan yazılı açıklamada Türkiye’nin 2015 yılında  milli gelirin 700 milyon dolar olduğu ve kişi başına düşen milli gelirin de 9 bin dolar üzerinde olduğu ifade edildi.

Japan Credit Rating Agency (JCR) Türkiye’nin kredi notunu belirleyen etmenler arasında ülkenin diğer ülkelerle yaptığı ihracat rakamları ve kamu ile bankacılık sektörünün duruşunun bulunduğunu belirtti. Türkiye’nin kredi notunu kısıtlayan etkenlerin ise düşük tasarruf oranı, cari açı oranı, dış finansman oranı, uluslarası finansal piyasalara olan bağımlılık, artan sosyal belirsizlikle ile ekonomik belirsizliklerin olduğu belirtildi. Bu açıklamaların yapıldığı yazılı açıklamada Türkiye orta vadeli kredi notu durağan olarak nitelendirildi. BBB- olarak verilen kredi notunda Türkiye’nin eksiklikleri de dile getirildi. 

Japan Credit Rating Agency (JCR) tarafından yapılan açıklama üzerine basın mensuplarına değerlendirme yapan Japan Credit Rating (JCR) Eurasia Başkanı Orhan Ökmen, Türkiye’nin ekonomik gücünü koruması adına yapısal sağlığının ve esneklik gücünün koruması gerektiğini dile getirdi.

 Japan Credit Rating (JCR) Eurasia Başkanı Orhan Ökmen Türkiye’nin kısa vadeli dış borç dengelerinde sorun yaşandığını  ve ülkenini risk altında olduğunu ifade etti. Ökmen Türkiye’de kısa vadeli borç oranının Haziran 2016 ile birlikte uluslararası rezervlerin altında düştüğünü ama ekonomik büyümenin hala olumlu bir biçimde devam ettiğini belirtti.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.