Ana SayfaEkonomiTarım Sektörü Rusya’dan Umutlu

Tarım Sektörü Rusya’dan Umutlu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar geçtiğimiz gün Kırşehir’de düzenlenen Mucur Ziraat Odasının yeni binasının açılışına katıldı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar açılış törenden sonra basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulundu. Gelecek yılın beklentilerden de bahseden Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar tarım alanında Rusya’dan yana umutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Bu yıl Türkiye ile Rusya arasında yaşanan siyasi krizler sebebiyle 370 milyon dolar zarar ettiklerini belirten Şemsi Bayraktar bu zararın en çok üreticiyi etkilediğini ifade etti. Bayraktar üreticinin ürettiği ürünü satamadığını ve bu yüzden büyük zarar uğradığını belirtti ve gelecek yıl böyle bir durumla karşılaşmamayı umut ettiklerini dile getirdi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Rusya tarafından uygulanan ambargonun Türk ekonomisine büyük bir zarar verdiğini belirterek ambargonun kalkmasıyla büyük bir rahatlama yaşandığını söyledi.

Henüz Rusya’ya ihracat aşamasına gelinmediğini belirten Bayraktar bazı ürünlerinin  hasatının bittiğini ve bu ürünleri ihraç etme imkanlarının bittiğini sözlerine ekledi. Bu yıl için ihraç şanslarının kalmadığını dile getiren Şemsi Bayraktar 2017 senesi için umutlu olduklarını seneye Rusya’nın Türkiye’den birçok ürünü ithal edeceğini beklediklerini belirtti. Bayraktar Rusya’dan yapılacak bu büyük çaplı ithalat için tarım sektörü ve üreticileri olarak hazır olduklarını söyledi. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar konuşmasında tarım sektöründe yapılan maliyetlere ve arazi toplulaştırma uygulamalarına da yer verdi. Bayraktar konuyla ilgili maliyetler yüksek olduğu müddetçe küçük işletmelere destek vermenin anlamsız olduğunu ve bu durumda bir üretim olmayacağını belirtti. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Kırşehir’de işletme büyüklüğünün fazla olduğunu ve sulama yapılmadığı için nadasa bırakılan alanın fazla olduğunu dile getirdi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.