Ana SayfaKredilerTaşıt Almak için Kredi Çekecek Vatandaşlar Dikkat

Taşıt Almak için Kredi Çekecek Vatandaşlar Dikkat

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son yıllardaki alınan taşıtların ücretini ödeme şekillerine bakıldığında kredi çekerek gerçekleştirildiği görülüyor. Peki araç satın almak için uygun kredi nasıl alınır neye dikkat edilmeli? 

Uzman analist Mehmet Emin Karac araç almak için kredi alacak vatandaşları uyardı. Onlara kredi çekerken dikkat etmesi gerekenleri aktardı. 

Yüksek faiz oranından kaçınmak için alınacak krediye önden bir miktar peşinat vermek faiz oranını kısmen de olsa azaltacaktır. Kalan kredi borcu taksitle yapılandırıla bilinir. Bankalar, peşinatsız kredi alan müşterilerle önden bir kısmını peşinat sunarak kredi alan müşterilere aynı faiz oranını vermiyor. Aralarında çok düşük farklar olsa da peşinat sunarak kredi alan müşteri daha uyguna kredi alabiliyor. 

Tabii müşterinin önüne her banka aynı kredi oranını sunmuyor. Kredi çekilecek bankada dikkatle seçilmeli. Faiz oranları ile birlikte sundukları vade seçenekleri de bir o kadar önemli. Ayrıca bankaların müşterilerden istedikleri başta dosya masrafı olmak üzere bir çok ücrette kıyaslanmalı. Şu da unutulmamalı ki vade süresini ne kadar uzun seçerseniz faiz oranı da o kadar fazla olacaktır. Buna bağlı olarak da aldığınız kredinin 2 katına kadar varan bir ödeme olasılığı doğacak. 

Aylık gelirinize göre ve alacağınız aracın mali boyutuna bağlı olarak en düşük krediyi almaya çalışmalı tüketiciler. Fazla kredi demek daha fazla faiz demek. Bu yüzden çok uçuk kredilerden kaçınılmalı.  

Tüketiciler ödemeyecekleri kredileri hiç düşünmemeli bile. Ödenmeyen krediler sonucu müşterilerin kredi notları kırılıyor, daha ileri seviyelerde de hapis cezasına kadar cezai işlemler uygulanıyor. 

En çok dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi alınacak kredinin banka tarafından ‘taşıt kredisi’ olarak adlandırılmış olmasıdır. Diğer kredi oranlarına nazaran taşıt kredileri daha düşük faiz oranlarına sahip. Fakat bazı bankalarda tüketici kredisi taşıt kredisine göre daha uygun olabiliyor. Bunlar en ince detayına göre irdelenmeli.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.