Ana SayfaEkonomiGençlere Müjde 2.6 Milyon Genç İş Sahibi Olacak

Gençlere Müjde 2.6 Milyon Genç İş Sahibi Olacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2 milyon 600 bin gencin iş bulabilmesi için özel istihdam büroları tarafından destek sağlanacak. İlk basamakta 500 adet özel büro başta İŞKUR olmak üzere iş ve işçi bulma kurumları arasında temaslarda bulunarak gençlere destek verecek. 

İş hayatında artık yeni bir döneme geçiliyor. Hükümet yetkilileri tarafından daha önce verilen söz ile 3 yıl içerisinde 2 milyon 600 bin gence iş sağlanacak. Bu konuda da özel istihdam bürolarından destek alınacak. Bu kapsamda özel istihdam bürolarında gençlere mesleki eğitimler verilecek. Doğum, askerlik, izin gibi durumlarda büroların kiralık işçi çalıştırma hakkı olacak. 

Özel istihdam büroları yönetmelikte dün itibari ile yürürlüğe girmiş oldu. Bu bürolarda gençlerin mevsimlik tarım işleri, temizlik işleri, hasta çocuk yaşlı bakım işleri ve süre sınırı aramayan geçici işleri bulmada yardımcı olacak. İş sahibi olan gençlere esnek çalışma saatleri verilecek.  

Olası grev durumlarında iş yerlerinde geçici işçi çalıştırılmayacak 

Yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre özel istihdam büroları tarafından bir iş yerinde görevlendirme yapılarak geçici iş ilişkileri kurulabilecek. Böylelikle bürolar ihtiyaç halinde İŞKUR’dan geçici işçi isteyebilecek. Fakat bazı durumlarda bu ilişki yetkisini kaybedecek. Özellikle toplu işçi çıkaran kamu kurum ve kuruluşları ile yer altında maden çıkaran iş yerlerinde geçici işçi ilişkisi kurulumu gerçekleşmeyecek. Ayrıca yeni düzenlemeye göre geçici işçi çalıştıran iş yerlerinde olası bir grev durumunda geçici işçi çalıştıramayacak.  

İşçiler maaşlarını alamadığında yada eksik aldığında şikayette bulunacaklar 

İşverenler, geçici işçilerin maaşını ödemede sıkıntı çektiği vakitlerde 3 ay süreye kadar özel istihdam bürolarına katkı ücreti ödememe hakkına sahip olacak. Amaç işçilerin maaşını ertelemeden tam zamanlı eksiksiz ödeyebilmek. Maaşını alamayan veya eksik alan işçiler il müdürlüklerine veya hizmet merkezlerine şikayette bulunabilecek.  

Geçici işçi sayısında işletmelere sınırlama var 

İşletmelerin büyüklüklerine göre en fazla çalışan işçi sayısının dört biri oranında geçici işçi çalıştırılabilecek. 10 veya daha az işçi çalıştıran iş yerlerinde en fazla 5 geçici işçi çalıştırılacak.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.