Ana SayfaEkonomi6 Yıl Sonra Türkiye'ye Geldi

6 Yıl Sonra Türkiye’ye Geldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

En son 2010 yılında Türkiye’ye gelen ve 6 senedir Türkiye’ye adım bile atmayan İsrail Enerji Bakanı 2016 yılı itibari ile Türkiye’ye geldi. Bakan Steinitz’in Türkiye’ye gelme amacı ise düzenlenen kongreye katılmaktı. Bakan düzeyinde Türkiye’ye gelen ilk İsrailli Steinitz oldu.

 

23. Dünya Enerji Kongresi  İstanbul’da düzenleneceği için bu sene İstanbul’a birçok bakan geldi. İstanbul’a gelen bakanlar arasında İsrail Enerji Bakanı da yer aldı. En son 2010 yılında İsrail cephesinden bir bakan Türkiye’ye gelmişti. 6 yıl sonra ilk kez Yuval Steinitz, 23. Dünya Enerji Kongresine katılım sağlamak amacı ile gelerek dünya gündemine oturdu.  Tel Aviv’den İstanbul’a gelerek ziyaretini gerçekleştiren Enerji Bakanı Yuval Steinitz’in gerçekleştirdiği İstanbul ziyareti İsrail ve Türkiye arasındaki buzların da eridiğinin göstergesi oldu. 6 yılın ardından gelen ziyaret dünya basınının da ilgisini çekmeyi başardı.

BAKAN İSRAİLLİ YETKİLİLER TARAFINDAN KARŞILANDI

Bakan Tel Aviv’den yola çıkarak İstanbul’a gelmek için THY’ye ait bir uçağı kullandı. Sabah saat 9.30 sularında İstanbul’da olan İsrail Enerji Bakanı konumundaki Yuval Steinitz Atatürk Havalimanı’na giriş yaptığında onu karşılayanlar İsrailli yetkililerdi.

TÜRKİYE VE İSRAİL ENERJİ ALIŞVERİŞİ TOPLANTISI YAPILACAK

İsrail Enerji Bakanı kongreye katılmak için gelmişti ve kongrede konuşma yapacağını bildiren Steinitz; “Doğu Akdeniz’de Yeni Bir Manzara” adını taşıyan oturumda açılış konuşmasını gerçekleştireceğini de belirtti. Bunun yanı sıra gelen bakan Yuval Steinitz ile Türkiye Enerji Bakanı konumunda olan Berat Albayrak kongreden sonra ili ülke arasındaki enerji alışverişi içinde görüşmeler yapılacağını bildirdi. Bu iki mevkidaşın görüşmesini tamamlamasının sonrasında ise; basına açık bir toplantı düzenlenecek.

EN SON 2010 YILINDA GELDİ

İsrail ve Türkiye arasında yaşanan Mavi Marmara krizi için Temmuz ayında bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma doğrultusunda İsrail ve Türkiye 6 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye’de bir araya geldi.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.